AK Parti Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu, 5 Aralık 1934'te Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

AK Parti Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. Kamiloğlu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934'te Anayasa, Seçme ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi. Böylece Türk kadını çok sayıda Avrupa ülkesinden daha önce bu demokratik hakkına kavuştu. Bu vesileyle İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak Gazi Mustafa Atatürk'ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Kamiloğlu, “Kadın en eski Türk tarihinden itibaren baş tacı edilmiş, yönetici konumunda olmuştur. Yüce dinimiz de kadına ayrı bir kutsiyet ve önem yüklemiştir. AK Parti olarak biz de aileye ve kadınlarımıza hak ettiği değeri veriyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren aileye ve kadınlarımıza yönelik çok sayıda yapısal reform yaptık, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında kadınlarımız için her türlü pozitif katkıyı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Kadınlarımızın siyasal temsilinde bürokrasi, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son on sekiz yıldır ciddi mesafeler kaydettik. 2002 yılında kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı 4,4 iken şimdi kadın milletvekili oranı yüzde 17,3'e yükselmiştir. Bugün 52'si partimizden olmak üzere 104 kadın milletvekili vardır. Yerel yönetimlerden üniversitelere, mülki idarelerden dışişleri misyonumuza kadar her alanda kadın yönetici kendisine yer bulmaktadır. Başörtüsü yasağını ortadan kaldırdık. Kadına karşı şiddette sıfır tolerans ilkesini gözetiyoruz. 2023'e doğru uzanırken kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini ve istihdam teşviklerini daha da artırılacağına inancımız tamdır dedi.”

Kamiloğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 Konya konuşmasında belirttiği gibi kadınlarımız daima erkeklerle omuz omuza hayatın içinde olmuştur. Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde kahraman kadınlarımız daima millî iradesine, geleceğine sahip çıkmıştır. Her ne kadar kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında verilmişse de ötekileştirmeden, başörtülü-açık ayrımı yapılmaksızın AK Parti'nin toplumun bütün kesimlerini kucaklayan özgürlük anlayışıyla tüm kadınlarımız ancak seksen bir yıl sonra seçilme hakkını kazanabilmiştir. Bu noktada daima kadınlarımızın, sosyal, siyasal, ekonomik, her alanda etkin yer alması adına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum dedi.”

Başkan Asiye Kamiloğlu, İnanıyorum ki 2023-2071 hedeflerimize ulaşmamızda kadınlarımızın büyük rolü olacaktır. Bu duygularla bu anlamlı günü kutluyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum dedi.