Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, İlçe Parti Binasında Büyükliman Postası Gazetesi Haber Müdürü Sadık Aydın’a Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyeleri ile ilgili açıklamada bulundu.



(MHP) Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, İlçe Parti Binasında gündeme dair merak edilen konularla ilgili açıklamada bulundu.
“HİÇ BİR ZAMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SIKINTISI ÇEKMEDİK”
Başkan Baltürk yaptığı açıklamada; “Son günlerde ilçe teşkilatı olarak üzerimizde şöyle bir baskı var. Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir de Belediye Başkan Adayı gösteremedi. Aday çıkaramadı gibi, Partimizi ve teşkilatımızı yıpratmaya yönelik söylevler gündemde.  Biz Vakfıkebir Milliyetçi Hareket Partisi olarak belediye başkanı adaylık sürecinde hiçbir zaman başkan adayı sıkıntısı çekmedik. Şu an gelinen süreç de adayımızı açıklamama sebebimizin ne kadar doğru bir karar olduğunu hep beraber gözlemledik. Açıklamama sebebimiz malumdur ki!  Genel Merkez tarafından İttifak olabileceği haberleri gündemde iken böyle bir açıklamanın yersiz olacağını biliyorduk. Ayrıca ittifak söz konusu iken adayımızın yıpranmaması adına bu kararı aldık ve adayımızı açıklamadık. Bu ittifak sürecini beklemek zorundaydık. Çünkü ne olacağını bilmediğimiz bir süreci bizlerde heyecanla bekledik. Belediye Başkan Adayımızı açıklamış olsaydık maalesef ki! Bu ittifak olayından sonra adayımızı geri çekmek zorunda kalacaktık. Hem adayımız yıpranacaktı. Hem de Parti olarak ilçe teşkilatımız zor durumda kalacaktı. Bu durumu hem partili ülkücü arkadaşlarımızın hem de ilçe halkımızın bilmesi gerekiyor dedi.”
“BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ MUHAMMET BALTA’NIN YANINDAYIZ”
Başkan Orhan Burhan Baltürk sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye de yaşanan Cumhur İttifakı kapsamında 30 ilde yapılan ittifak gereği Trabzon ilimizde bu ittifakın yaşandığı illerden bir tanesidir. Bu vesile ile ilçemizde de bu ittifaka dahil olan ilçelerden birisidir. Cumhur İttifakı görüşmelerinde kesinlikle Milliyetçi Hareket Partisi olarak hiçbir pazarlık içerisinde olmadık. Trabzon da hiçbir ilçenin pazarlığını yapmadık. Tamamıyla Genel Merkezlerin kararları ile Trabzon’un 2 ilçesi Şalpazarı ve Çarşıbaşı ilçeleri MHP’li Belediye Başkan adayı gösterecek. Diğer ilçelerde AK Parti kendi Belediye Başkan adayını çıkarttı. İttifak gereği Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nda MHP’li Belediye Başkan adayları AK Parti teşkilatları tarafından desteklenecek. Diğer ilçelerde ise AK Partili Belediye Başkan Adayları MHP teşkilatları tarafından desteklenecek. Bu doğrultuda Vakfıkebir AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Muhammet Balta’nın yanında yer alacağız. İttifakın kuralları ne ise aynen yerine getireceğiz. Sayın Muhammet Balta AK Partinin olduğu kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nin de İlçe Belediye Başkan Adayıdır. Dedi.”
"MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Başkan Baltürk; Ayrıca bilinmesini isterim ki! Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti 31 Mart 2019 yerel seçimlerine tamamen Belediye meclis üyelerini kendi partisi çatısı altında oluşturarak ayrı ayrı listeler ile seçime girecektir. Yani her iki partide seçimlere kendi oluşturduğu meclis üyesi listesi ile gireceklerdir. Meclis üyeliği için ittifak söz konusu değildir. Meclis üyeliği için listemizi hazırlarken Ülkücü camiadan yetişmiş, ilçemizi ve partimizi iyi tanıyan vizyon sahibi, halkla iletişimi yüksek olan sevilen ve sayılan kişilerden olmasına dikkat edeceğiz. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı olarak sahaya çıkacağız. Cumhur İttifakının gerektirdiği gibi Belediye Başkanlığı oyumuzu Cumhur ittifakının adayı olan Muhammet Balta için isterken, Belediye Meclis oyunu da Milliyetçi Hareket Partisi için isteyeceğiz. İttifakın kuralları neyse bizler ilçe teşkilatı olarak arkasında duracağız. Bu nokta da ilçe teşkilatı olarak Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in ve Genel Merkezimizin almış oldukları kararların arkasındayız. Kararımız net ve açıktır. İttifak neyi gerektiriyorsa sahada bizler onun içerisinde olacağız.
“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİLİLER OLARAK HİÇBİR ZAMAN BİR PAZARLIĞIN İÇİNDE OLMADIK.”
Başkan Baltürk, İlçe Halkımızın şunu iyi bilmesi gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisinin çizgisinin ne olduğu iyi bilinmeli. Partimizin çizgisi, önce vatan, sonra millet, partim ve ben anlayışını herkesin benimsemesini istiyoruz. Vatan yoksa bizlerin belediye ile ne işimiz olur ki. Öncelik vatanın birliği ve bütünlüğüdür. Bizim temel ilkemiz budur. Bizler Milliyetçi Hareket Partililer olarak hiçbir zaman bir pazarlığın içinde olmadık. Bundan sonrada asla olmayacağız. Burada asıl olan Ülkedir, Vatan ve millettir.  Değerli Vakfıkebirliler şunu iyi biliniz ki, Muhammet Balta AK Partinin Belediye Başkan adayı değildir. Sayın Muhammet Balta AK Partinin ve Milliyetçi Hareket Partisinin ittifak adayıdır. Muhammet Balta AK Parti İlçe Teşkilatına ne kadar yakınsa Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatına da o kadar yakındır. Hepimiz biriz. İttifakın şartları da bunu gerektiriyor. Bizler Cumhur ittifakı olarak ilçe genelindeki 21 bin seçmenin oyuna talibiz. Çalışmalarımızı da AK Parti ve MHP olarak bu yönde sürdürüyoruz. Cumhur ittifakının başarısı için tüm gücümüzle sahada olacağız. Bu gün Milliyetçi Hareket Partisine tüm ilçe halkının sahip çıkarak belediye meclis oylarını bizden yana kullanmalarını istiyoruz.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin öncelikle Ülkemize, Trabzon’umuza, Vakfıkebir’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlçemizde ve yurt geneline sağduyulu ve huzurlu bir seçim yaşanmasını temenni ediyorum. “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” diyerek ülküdaşlarımı ve ilçe halkımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum dedi.