Vakfıkebir Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun tarafından başlatılan “Gençlik Harekatı” buluşmalarına Çavuşlu Mahallesindeki gençlerle yapılan toplantı ile start verildi.



Vakfıkebir AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, 2023 hedeflerine ulaşabilmenin gençlikle bütünleşmekten geçtiğini vurguladı. Başkan Uzun, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte başlattığı “gençlik harekatı” buluşmalarına aralıksız devam ediyor.
AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, “Başlattığımız gençlik harekatı buluşmaları projesi ile mahalle mahalle gezip, gençlere elimizi uzatarak toplantılar yapmayı planladık. Toplantılarda gençlerin ortak beklentilerini belirleyip yetkili organlarımıza iletmek amacındayız. Çünkü Gençliği olamayan bir siyasi partinin geleceği de olmaz. Bu düşünceden hareketle yönetim kurulu olarak ilçenin en ücra köşesindeki gençlere de ulaşarak hepsinin elini sıkarak sorunlarına çare yolu bulmaya çalışacağız. Çünkü içinde bulunduğumuz süreç de bunu gerektiriyor dedi.
“GENÇ KARDEŞLERİM, SİZLERE GÜVENİYORUZ VE ÖNEMSİYORUZ”
Başkan Ahmet Uzun Toplantı esnasında gençlere hitaben şu ifadelere yer verdi. “Ben ilk oyumu kullandığımda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bana hediye etmiş olduğu seçme hakkımı kullanmıştım.  Fakat sizler yani ilk oyunu kullanan ve önümüzdeki süreç de kullanacak olan genç kardeşlerimiz bu yaşta benden farklı olarak aynı zamanda hem seçme hem de seçilme hakkına sahip oluyorsunuz. Bildiğiniz üzere Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde milletvekili olabilme yaşı artık 18’e indirildi. 2013 seçimlerinde aranızda oy kullanabilecek olan arkadaşlar aynı zaman da milletvekili adayı olma hakkına da sahipler. Yani Sn. Cumhurbaşkanınız sizlere diyor ki; kıymetli gençler, sizler benim için hem çok değerli hem de çok ÖNEMLİSİNİZ. Ben sizin ellerinize milleti temsil etme hakkı verecek kadar sizlere güveniyorum. “Ya ben Bizans’ı alırım, ya Bizans beni” diyerek 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih’in torunları olarak siz gençler memleketin geleceği hakkında karar verme yetkinizi kullanmayı bu vatana bir borç olarak görmelisiniz.” Sayın Uzun konuşmasının devamında gençleri seçimlerle ilgili bilgilendirdi. Ak Parti hükümetinin gençlere sağladığı imkanları anlattı. Konuşmasını bitirirken; ‘’ Siz kıymetli arkadaşlarımın hayatının büyük çoğunluğu AK Parti hükümeti döneminde geçtiği için Ak Partiden öncesini çok fazla bilemiyor olabilirsiniz. Fakat bu kısıtlı bilgilerle AK Parti iktidar değilken memleketimizin nasıl çökmüş ve bitik bir halde olduğunu tam olarak tahayyül etmeniz ve şu anda yaşadığımız günlerin ne kadar güzel günler olduğunu anlayabilmeniz oldukça zor. İşte bu sebeple sizlere memleketimizin ne durumdan ne duruma geldiğini ayrıntılı bir biçimde anlatmak ve anlamanızı sağlamak için aranızdayız ve bu toplantıları düzenliyoruz. Genç kardeşlerim, şunu hiçbir zaman unutmayınız ki, işini en iyi şekilde yapan, memleketini en çok sevendir. Sizler geleceğimizin teminatı, yarının büyüklerisiniz. Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması ve bahidar kalması, gelişmesi sizlerin özverili bir şekilde çalışması ve vatanına, bayrağına, milletine olan bağlılığı sayesinde olacaktır. Genç kardeşlerim, Sizlere güveniyoruz ve önemsiyoruz dedi.