Vakfıkebir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nur Zaman, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

CHP Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nur Zaman yaptığı açıklamada, “Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden biri de hiç kuşkusuz kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkıdır. 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu kanunla birlikte Türkiye, Fransa, İtalya, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerden önce kadınlara bu hakkı tanıyan ülke olduk. 5 Aralık tarihi, bu anayasa değişikliği sonrasında her yıl “Dünya Kadın Hakları” günü olarak kutlanmaya başlandı dedi.”

Başkan Yardımcısı Nur Zaman, “Atatürk yeni neslin yetişmesi ve eğitiminde birinci rol oynayan Türk kadınına çok önem vermiştir. Atatürk; "Dünyada her şey kadının eseridir." "Kadının en büyük vazifesi analıktır! İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu vazifenin ehemmiyeti layıkıyla anlaşılır." "Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur."Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır! Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacağı aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım." demiştir.

Biz kadınlara düşen haklarımıza sahip çıkmak, koruyup geliştirmektir. Bunu yapmaya çalışıyoruz. CHP Vakfıkebir ilçe yönetimi olarak; kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz dedi.