CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, amatör lig futbolcularının taleplerini TBMM'ye taşıyarak "70 bini aşkın sporcu mağdur, amatör ligleri başlatın artık" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM'de, 8 aydır kapalı olan amatör liglerde oynayan futbolcularının büyük mağduriyetler yaşadığını dile getirerek “Profesyonel ligler haziran ayında başlamışken, siyasi parti kongreleri yapılabiliyorken amatör futbol maçları neden oynanamıyor” diye sordu.

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından itibaren amatör küme maçları da askıya alınmıştı. Eylül ayı itibarıyla futbol ligleri başlarken, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile ilgili muallakta kalan açıklamaları ve başlama tarihi vermemesi üzerine amatör lig futbolcuları isyan etti. Halı sahadan profesyonel liglere kadar her yerde futbol oynamak serbestken mart ayından beri sahayta çıkamayan Bölgesel Amatör Lig futbolcularının hiçbir gelirleri yok.

“70 BİNİ AŞKIN SPORCU MAĞDUR”

Amatör lig futbolcularının bu mağduriyetlerini Mecliste dile getiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

“Amatör liglerde top koşturan 70 bini aşkın sporcumuz sekiz aydır maçlar oynanmadığı için büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Profesyonel ligler haziran ayında başlamışken, siyasi parti kongreleri yapılabiliyorken amatör futbol maçları neden oynanamıyor? Türk futbolunun kalbi Trabzon'da gençlik yıllarında futbol oynamış ve hâlen Meclis futbol takımında futbol oynayan bir milletvekili olarak amatör futbolcularımızın fedakârlıklarını, umutlarını, maça çıkarken yaşadıkları heyecanı en iyi bilenlerden biriyim. Futbolu futbol yapan amatör ruhtur. Amatör ruhu yok etmek futbolumuzun geleceğini yok etmektir.”

“AMATÖR LİG BİR AN ÖNCE BAŞLATILMALI”

Futboldan ekmeğini kazanan on binlerce amatör futbolcu, teknik adam, hakemler, saha komiserleri ve birçok görevlinin maçların oynanacağı günü iple çektiğini söyleyen Kaya, “Türk futbolunun geleceği için ve futboldan evine ekmek götüren insanlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için Bölgesel Amatör Lig başta olmak üzere tüm amatör ligler bir an önce başlatılmalıdır” diye konuştu.