Bağımsız Türkiye Partisi(BTP)Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Bektaşoğlu yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu'nu ziyaret etti.



Vatandaşların BTP'li aday Haydar Bektaşoğlu'na ilgisi oldukça yoğun oldu. Her kesimle bire bir sohbet eden ve sorunlarını tek tek not alan Bektaşoğlu, BTP olarak halkın tüm sorunlarını çok yakından takip ettiklerini ve bu sorunlara ilişkin çözümleri olan tek partinin Bağımsız Türkiye Partisi ve onun Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş olduğunu söyledi. Gazetemiz yazı işleri müdürü Ahmet Kamburoğlu ile sohbet eden Bektaşoğlu yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.                                                                          
DESTEK SİZDEN HİZMET BİZDEN
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bektaşoğlu; Bugüne kadar destek verdikleri parti ve belediye başkanlarından hizmet göremedikleri gibi bütünüyle hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi. Vatandaşlar Bektaşoğluna, siz seçilirseniz neler yapacaksınız sorusunu yönelttiler. Bazı vatandaşların BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş'ı yakından takip ettikelerini ve Milli Ekonomi Modeli'nin gerçekten de bu ülkeyi ayağa kaldıracak tek çözüm olduğuna inandıklarını belirttiler. Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisinden oldukça memnun olan BTP'li aday Bektaşoğlu, seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projelerden bazılarını şu şekilde açıkladı."Bir kere bizim belediyecilik anlayışımızın dayandığı bazı temel ilkeler olacak. Adalet,liyakat,eşitlik,hizmet,uzlaşma gibi temel ilkelerimiz olacak bunlar.Trabzon'da en büyük sorun olan işsizlik konusunda belediyenin yetki ve sorumluluk alanlarına ait kuracağımız şirketler ve bu alanlara dair özel teşebbüsleri teşvik edici tüm imkanlarımız seferber edilerek, binlerce işsiz insanımızın iş olanağına kavuşmasını hedefliyoruz.Ulaşım konusu en çok önem vereceğimiz ve kesinlikle çözüme kavuşturacağımız bir sorun olarak ortada durmakta. Karadeniz bölgesinde üretilen ve dünya üretiminin yüzde 75'ine tekabul eden fındık ürünümüzü ham mamül olarak değil, katma değeri yüksek işlenmiş marka  ürün olarak ihrac edeceğiz.
 "MEM'İ BELEDİYECİLİĞE TAŞIYACAĞIZ"
BTP'li aday Haydar Bektaşoğlu sosyal belediyecilik anlayışlarıyla ilgilide şunları söyledi."Bilindiği üzere dünya'da sessiz bir devrim gerçekleştiren Prof.Dr.Haydar Baş'a ait Milli Ekonomi Modeli bizler için de belediyecilikte sosyal alanlarda ilham alacağımız en temel baş ucu proje kitabımız olacak.Bu modelden haraketle ulaşımda öğrencilerin tamamı başta olmak üzere,60 yaş üzeri olan tüm vatandaşlarımız ve emekli olan tüm vatandaşlarımız belediye ulaşım hizmetlerinden tamamen ücretsiz yararlanacak.Su faturalarında en az yüzde 25 indirime gidilecek.Mezarlık hizmetlerinde acılı olan vatandaşlarımızın tüm hizmetleri tam kapasite ile devreye girecek organizasyonlarla tümüyle ücretsiz olacak.Kimsesiz ve yardıma muhtaç olanların tamamına sahip çıkılarak tüm gereksinimleri ücretsiz temin edilecek.Trabzon, fuarcılık alanında bugün ki anlayıştan çok uzakta, uluslararası zenginlikte ve çok sayıda başta soydaş ülkeler olmak üzere dünya'ya açılan bir kültür penceresi olacak.
"ARKAMIZDA HAYDAR BAŞ VAR"
Tüm bu hizmetleri gerçekleştirmede yanlarında ve arkalarındaki en büyük destek gücün Genel Başkanları Prof. Dr. Haydar Baş olduğuna özel bir vurgu yapan BTP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Bektaşoğlu, "Biz gücümüzü kapitalizmi tarihin çöplüğüne atan 'Milli Ekonomi Modeli' ve onun sahibi olan Trabzon'lu Genel Başkanımız Haydar Baş'tan alıyoruz.Ben Trabzon'un evladıyım.Burada doğdum, burada  büyüdüm.Şimdi de buralı olan bir Genel Başkanın partisi'nden, BTP'den belediye başkan adayı oldum. Destek sizden, hizmetin en büyüğü bizden"şeklinde açıklamada bulundu.