MHP Trabzon İl Kongresinde konuşan İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Kuşatıldık, satıldık, ihanete uğradık ve hiç yılmadık” dedi. 

MHP Trabzon İl Kongresi Yalıpark Otel’de yapıldı. MHP’nin mevcut İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın tek aday olduğu kongre, Koronavirüs Pandemi Koşulları nedeniyle alınan önlemler altında yapıldı.   Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, MHP MYK Üyesi Süleyman Latif Yunusoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve çok sayıda STK İl Temsilcisi ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre, ardından Divan Başkanlığının seçimiyle devam etti.  Kongrede divan başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz seçilirken üyeliklerde Süleyman Latif Yunusoğlu ve Hasan Kalyoncu’da yer aldı. Kongre daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunmasıyla devam ederken ardından da Faliyet Raporu ve Mali Rapor okunarak oylandı.

“TRABZON HEDEFE KİLİTLENMİŞ GÜÇLÜ KADROLARA SAHİPDİR” 

Kongrede daha sonra ise siyasi konuşmalara geçildi. Kongrede ilk olarak İl Başkanı ve İl Başkan adayı Bekir Sıtkı Tarım konuştu. Tarım, özetle şu ifadeleri kullandı: “Kafası boş yaratıkların, beyinlerini şeytanın çalışma odası seçtiğinden ki her türlü fitne ve yalan dolu kirli bilgilerle mevzi kapmaya çalışanların durumuna sadece artık üzülmekten başka yapacak hiç bir şeyimiz yoktur. Önümüzdeki dönemimizin önemli deflerimizden biri budur, bunu da başaracağız. Her şeye rağmen Trabzon, hedefe kitlenmiş güçlü kadrolarıyla sorunsuz bir biçimde liderlerinin ve Cumhurbaşkanı ittifakının sonuna kadar arkasındadır. Türkiye’nin bu kadar meselesi varken, toplum hayatımızı hiçe sayarak kendilerinin siyasi ihtirasları adına iş birlikçi tutumlardan ayıramayıp, şifre taşıyan değişik sözlerle ülklemiz aleyhine temennilerde bulunanların kötü niyetleri apaçık ortadır. Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı artık kronikleşmiş ve çaresi imkansız olduğu ahlaksızlık hastalığına yakalanmışlardır. 

“GENEL MERKEZ KESİNLİKLE TARTIŞILMAYACAK”

Göreve geldiğimiz gün itibariyle, parti binalarımızdan Genel Başkanımız ve Genel Merkezin kesinlikle tartışılmayacağını yerleştirdik. Efendim biz içimizden tartışabilir tezini de yasakladık. Bunu savunanlara baktığımızda kişilerin sadece fitneye ve kötü niyetlere hizmet ettiklerine şahit olduk. Sonunda başardık ve yıllar geçtikçe her söylediğinin doğru olduğunu gördüğümüz liderimiz bırakın tartışmaya açılmasını onu hiç yormamak, teşkilatlara zarar vermemek adına Trabzon’da neler yapabileceğimizden başka hiç bir şey düşünmedik. 

“KUŞATILDIK, SATILDIK, İHANETE UĞRADIK”

Kuşatıldık, satıldık, ihanete uğradık ve hiç yılmadık. Bir heyecandır bizimkisi, tutkusu eksilmeyen, duruşu eskimeyen, başı hiç eğilmeyen. Bir kahramanlıktır, bizimkisi karanlığı yaran, korkuyu yenen, korkulukları yere seren. 
Biz bu hareketin mensupları, siyasi ahlaksızlıkların var gücüyle yarıştığı ortamda biz sterilize kalmaya gayret edeceğiz. Bizim aklımız sadece Türkiye’dir. Sinekler ne anlar kovınana bal taşıyan arının aşk sancısını. Aziz devletinin ve milletinin hizmetkarı Devlet Bey varken,  gezmediği parti, kalmayan çapsızları, çulsuzları, MHP’ye düşmanlık besleyenleri bize sevdirmediğin için sana binlerce şükürler olsun Allah’ım” dedi. 

KALYONCU: “ÜLKEM ve MİLLET İLKESİ”

 Aslen Trabzonlu olan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise, “Biz bir intikam hareketi değil, Türk Milletinin üye dünyanın geleceğine talip olan hareketiz. Buna göre davranıp ve yolumuzu çizeceğiz. Önce ülkem ve milletim, sonra lider, teşkilat ve doktrin. MHP Ülkücü hareketin siyasi anlayışının temeli olan önce ülkem ve millet ilkesi her zaman Türk Milliyetçilerinin yolunu açmaktadır.  Her türlü saldırıya karşı, 1969 yılında yakılan 9 ışık meşalesi bugün burada sizin ellerinizde yükselmektedir. Bu salonda sergilediğimiz gönül birliği ile bugün kazanan Trabzon olmuştur. Var olun sağ olun” diye konuştu. 

“CUMHUR İTTİFAKI GÜVENLİK ZIRHIDIR”

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Durmaz, “Trabzon değerlerimize düşman olanların önünde her zaman geçilmez olmuştur. Milli varlığımıza kast edenler Trabzon’da barınamamıştır. Terör örgütlerinin Karadeniz plan Trabzon’da tutmamıştır. Hamdolsun, bu anlayış ilelebet devam edecektir. 15 Temmuz Hain Darbe girişimi geçesi Türk milletinin sokakta doğal bir sonuç olarak kurduğu Cumhuriyeti ittifakı asla basit bir seçim birlikteliği değildir. Milli beka için hesapsız çıkarsız, pazarlıksız ittifak kurduk. Devletimiz ve milletimiz için elimizi taşın altına koyduk. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Cumhur ittifakı Türk Milletinin tercihidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Cumhur İttifakı güvenlik zırhıdır. Bizler dünyanın en zor coğrafyasında yaşadığımızı bilmeli ve siyasetimizi ona göre yapmalıyız. MHP Türk Siyaset sahnesine çıktığı ilk günden beri hamdolsun bu bilinçle siyaset yapmaktadır. Siyasetin merkezine çıkar menfaat ilişkilerini değil, milli istikbal ve istiklal anlayışını koyan MHP Sorunları çözen parti olmuştur. Siyasi tarihimize baktığımızda siyasi kaos anında düğümü çözen, ülkenin krize sürüklenmesini önleyen parti her zaman MHP olmuştur. CHP’nin Atatürk Maskesi düşmüş, HDP yüzü görünmüştür. YPG’ye terör örgütü diyemeyenler, YPG’ye sırtını dayayanlar bir araya gelmiştir. Bunların içinden bazıları, bugün Karabağ’da ne işiniz var demektedir. Karabağ, Türk’ün öz toprağıdır. Karabağ’da dökülen kan Türk kanıdır. Karabağ, Azerbaycan’dır. Tüm varlığımızda kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecek. Tıpkı Kıbrıs Türklüğünün yanında olduğumuz gibi. Kıbrıs, demek Türkiye demektir. Lefkoşa Ankara demektir. Kıbrıs’ta esaret değil, cesaret kazanmıştır. Kıbrıs, Türktür, Türk kalacaktır. Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi üyesi bir profesör, yakın siyasi tarihi neredeyse darbe parolasına dönüşen ‘ışıklar yanıyor’ diye bir paylaşım yaptı. Eşinden tepkiler ve ışıklı göndermeler geldi. Biz onu bunu bimeyiz, ışık denince sadece 9 ışığı biliriz. MHP’nin sönmeyen ışığını takip ederiz. Çünkü bu ışık geleceği ön gören bilgeliği önce ülkem ve milletim diyen liderin yansımasıdır” diye konuştu.  Hatay ve Trabzon dahil bir ok ilde çıkan orman yangınlarına değinen Durmaz, “Gezi parkında bir ağacı bahane ederek memleketi yangın yerine çevirenler, bunlarla el ele yürüyen CHP ve yancıları kafalarını kuma gömüp sessizliğe büründü. Sanatçısından siyasetçisine, Tabipler Birliğinden sözü aydınlara işin içinde PKK olunca, PKK var diye ağızlarını açmadılar” dedi. Konuşmaların ardından kongrede seçime geçildi.