İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, çalışmalarına Vakfıkebir ilçesinden devam etti. Partisinin ilçe başkanlığında ve CHP İlçe Başkanlığında konuşan Aksoy, “Başkan olursam Büyükşehir Belediyesi’ni masa başında yönetmeyeceğim. Şantiyede, yaylada, köyde, geri dönüşüm sahalarında olacağım” dedi.


 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.  31 Mart Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında Akçaabat ilçesindeki CHP ve Saadet Partisi ziyaret programlarının ardından Vakfıkebir ilçesinde çalışmalarına devam eden Aksoy, ilçede bir dizi programa katıldı. Vakfıkebir İYİ Parti ve CHP İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti. İlk olarak partisinin Vakfıkebir İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Aksoy, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Selim Alp’ten ilçenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Teşkilat mensupları ve vatandaşların da katıldığı toplantının gündemini Vakfıkebir ilçesine kazandırılması gereken organize sanayi bölgesi, ilçede üretilen ekmek, çay ve süt ürünlerine yönelik geliştirme stratejileri oluşturdu. Düzenlenen toplantıda,7 milyon liralık borcundan ötürü üretimi durduran KETAŞ Süt Fabrikası’nın durumuna dair görüş alışverişinde de bulunuldu. Aksoy, ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilenerek bu sorunların çözümüne yönelik çalışmak adına notlarını aldı.



ÜRETECEĞİZ, KAZANACAĞIZ
İlçenin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Aksoy, “Diğer ilçelerimizde de olduğu gibi Vakfıkebir’in de çok fazla sorunu var. Bu tespitler Trabzon’da belediyecilik anlayışının gelişmesinin kanıtı niteliğindedir. Bu sorunları çözmek için ne yapmamız lazım. Güçlü bir Büyükşehir olması lazım. Bu nasıl olabilir: Büyükşehir kaynaklarını akıllı verimli kullanmalı ve yeni kaynaklar oluşturmalı. Bizim bunu mümkün kılacak birçok projemiz var” dedi.
HALKIMIZA DESTEK OLACAĞIZ
Borcundan dolayı üretimi durduran KETAŞ Süt Fabrikası’nın yeniden üretime başlaması ve başarılı olması adına iyi bir yönetim ve sermayeye ihtiyacı olduğu yorumunu getiren Aksoy, “Bu ve bunun gibi işletmelerin büyümesi, istihdam sağlanması adına Vakfıkebir’de tarım ve hayvancılık konusunda yapılması gereken çok büyük işler var. Bu işlerin yapılması halinde ilçenin kalkınması ve kaybedilmek üzere olan değerlerin yeniden kazanılması sağlanacaktır. Tarım ve hayvancılık noktasında ilçenin ciddi bir altyapısı var. Bu ilçede yetişen çayın lezzetli olduğu yorumu yapıldı. Bu toprağın da farklı olduğuna delalet eder. Biz belediye başkanı olursak bu ve bunun gibi konularda vatandaşımızın üretim gücünü arttırmak adına destek sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.
BENDE TRABZON HASTALIĞI VAR
İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanlığı’ndaki konuşmasının sonunda masa başı belediye başkanlığı yapmayacağının altını çizen Aksoy, şunları söyledi: “Son günlerde yeni bir bahane çıkardılar. Trabzon’un yıllarını heba ettiler. Trabzon merkezi bütçeden az para alıyor diyorlar. Kaynakları ekonomik kullanamadılar. Daha fazla kaynak üretemediler bunu bahane gösteriyorlar. Bu son derece yanlıştır. Büyükşehir belediye başkanlığı ağlama yeri değildir. Gereğini yapma yeridir. Ben nasip olursa da belediye başkanlığını kazanırsam Büyükşehir Belediyesi’ni masa başında yönetmeyeceğim. Masa başı yönetim anlayışında olmayacağız. Biz şantiyede, yaylada, köyde, geri dönüşüm sahalarında olacağız. Yenilikçi bir anlayış sergileyeceğiz. Ancak bunları yaparken hep öğrenci olarak kalacağız. Halkımızın öğrencisi olacağız. Yaptığımız işlerle etrafımıza da güç vereceğiz. Bu iş uzmanlık işidir. Usta işidir bu işin ustası da biziz. Bende bir Trabzon hastalığı var. Ben bu şehri terk etmedim. Büyük bağlılığım var gençlerimize daha güzel bir Trabzon sunmak istiyorum” Konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Aksoy, CHP Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz ve CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ile görüş alışverişinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.