2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde aday adaylığı noktasında en yoğun partilerden biri olan AK Parti’de başvuralar artarak devam etti. AK Parti’de 17 Kasım itibariyle toplamda 102 belediye başkan aday adayının başvuruda bulunduğu öğrenildi. Trabzon’da tek ilçede Vakfıkebir'de aday adaylığı başvurusu olmadığı görüldü.



31 Mart 2019 tarihinde yapılacak, Mahalli İdareler seçimleri için AK Parti’de aday aday bolluğu yaşanıyor. 5 Kasım’da başlayan aday adayI başvurularında Trabzon’da Belediye Başkanlıkları için son başvurular 17 Kasım da sona erdi. Toplamda 102 kişi İl ve İlçe Başkanlıklarına başvurdu.  102 isimden 7’si Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olurken, geri kalan 95 kişi ise İlçe Belediye Başkanlıkları için aday adayı başvurularında bulundu. 
“EN FAZLA BAŞVURU ŞALPAZARI VE ARAKLI'DAN “
AK Parti’de en fazla Belediye Başkan aday adayı başvurularının en yoğun ilçeler ise 11 aday ile Şalpazarı ve Araklı oldu. Şalpazarı’nı ve Araklı'yı 11 aday adayı ile Akçaabat, Yomra ve Sürmene'de 8, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Köprübaşı Belediye Başkanlığı için 7, Dernekpazarı, Arsin ve Maçka Belediye Başkanlıkları için 6, Ortahisar Belediye Başkanlığı ve Çaykara Belediye Başkanlığı için 5, Çarşıbaşı Belediye Başkanlığı ve Düzköy Belediye Başkanlığı için 4, Beşikdüzü ve Tonya Belediye Başkanlığı için 2 ve Hayrat ile Of Belediye Başkanlığı için ise 1 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. Trabzon’da 18 ilçeden sadece Vakfıkebir ilçesinde AK Parti’den aday adayı başvurularının olmadığı görüldü.
BÜYÜKŞEHİR; Mehmet Atalay, Türkay Gümüş, Davut Çakır, Mazhar Yıldırımhan, Mustafa Yaylalı, Ergin Aydın, Ayşe Sula Köseoğlu
ORTAHİSAR; Hasan Kamil Velioğlu, Hüseyin Turan, Hasan Kahveci, Faruk Kanca, Murat Zeki Solak,
BEŞİKDÜZÜ; Zülküf Dilli, Sedat Cumur
ÇARŞIBAŞI; Bekir Çavuş Bıyıklı, Fatma Balcı, Kamuran Çalış, Zekeriya Karaçengel
ŞALPAZARI; Fehmi Cengiz, Metin Günay, Murat Topkara, Muzaffer Türkmen, Ömer Karadeniz, Mehmet Muhcu, Fatih Yılmaz, Ahmet Kıran, Kemal Türkmen, Ahmet Yüksel Gülay, İbrahim Kahraman,  TONYA; Hasan Erdoğan, Veysel Kurt,
VAKFIKEBİR;  Aday Adayı Müracaatı Yok.