Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a tepkiler devam ediyor. Vakfıkebir İlçesi ile başlayan toplu istifalar zincirine Çarşıbaşı İlçesi de eklendi.

Çarşıbaşı’nda görevli Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri; Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi'ye tepkilerini ortaya koyan açıklamaların ardından toplu istifalarını sundular.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon İl yönetim kurulu üyesi Davut Kul, İlçe temsilcileri Sultan Öztürk,  İsmail Saka, Metin Kasap ve Mustafa Kum; Türk Diyanet Vakıf-Sen’e kayıtlı üyelerle bir araya geldikleri toplantıda; Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un sosyal medya hesabı üzerinden belirttiği görüşlerine ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi'nin konu ile ilgili kaçamak cevaplarına yaptıkları ortak açıklama ile sert tepki göstererek sendika üyeliklerinden istifa ettiklerini açıkladılar.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Çarşıbaşı İlçe Temsilciliği adına İl Yönetim Kurulu Üyesi Davut Kul tarafından yapılan açıklamada; “Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde tartışılan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşın parlamenter sistemin güçlendirilerek devam ettirilmesi gerektiği ve referandumda 'hayır' oyu vereceği yönünde sosyal medya hesabı üzerinden bir beyanda bulundu. Bu konu bazı televizyon kanallarında da gündeme geldi. Genel Başkan tarafından gündeme gelen bu yöndeki haberlerin ardından aksine herhangi bir açıklama yapılmadı ve tekzipte bulunulmadı. Ayrıca; Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezince 19.03.2017 Pazar günü Trabzon'da, il yönetim kurulu ve ilçe temsilcileriyle yapılan bölge istişare toplantısında da konu gündemdeydi.  Biz orada da tepkimizi ortaya koyduk ve toplantıya bizzat katılan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi'den bu konunun aydınlatılmasını aksi takdirde istifa etmek zorunda kalacağımızı ifade ettik. Türk Diyanet Vakıf-Sen'in Genel Başkanı olan Hazım Zeki Sergi bize kaçamak cevaplar verdi ve aynen şu ifadeyi kullandı: “Davutcuğum, sen bu sendikada olmasan da bu sendika ayakta kalacaktır.”
 
Türk Diyanet Vakıf-Sen; Çarşıbaşı Temsilciliği olarak biz, her zaman Hakk’ın yolunda, hakikatin ve doğrunun yanında yer aldık; yanlışın ve haksızlığın daima karşısında olduk. ‘Bizim İlkemiz, Önce Ülkemiz’ diyen bir anlayışla üyelerimizin hakkını yasal yollarla savunduk, devletimize ve milletimize bağlı kalarak hareket ettik. Referandum sürecinde ülkemizin geleceği adına kimsenin yönlendirmesine ihtiyaç duymadan, üyelerimiz kendi özgür iradeleriyle kararlarını kendileri vereceklerdir. Kamu-Sen Genel Başkanı bir konfederasyonu temsil ettiği için; bu konuda kendisinin açıkça hayır diyeceği yönünde bir ifade beyanında bulunmasını asla doğru bulmadığımızı, bu tür söylemlerin kendisini bağladığını ifade ediyor; ne surette olursa olsun herkesin hür iradesi ile ülkesini ve geleceğini düşünerek hareket edeceğini kendilerine bir kez daha hatırlatmak için Türk Diyanet Vakıf-Sen Çarşıbaşı İlçe Temsilciliği olarak, üyelerimizle birlikte yaptığımız istişare sonucunda; artık bu aşamadan sonra bu oluşumun içinde olamayacağımız sonucuna vararak Türk Diyanet Vakıf-Sen sendikasından ayrılma yönünde kararımızı verdik. Sendikadan ayrılmamız; ‘Bizim İlkemiz, Önce Ülkemiz’ diyerek çıktığımız bu yolda, devletimize, milletimize, bayrağımıza geleceğimize, milli irademize hiç kimsenin yön veremeyeceğinin bir göstergesidir” denildi.
Açıklamanın ardından Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Çarşıbaşı İlçe temsilcisi Sultan Öztürk,  İsmail Saka, Metin Kasap ve Mustafa Kum, İl Yönetim Kurulu Üyesi Davut Kul ve üyeler topluca istifa dilekçelerini verdiler.
Edinilen bilgilere göre; Tonya İlçesi'nde de, Türk Diyanet Vakıf-Sen'e üye çalışanların toplu istifalarını sundular. Diğer ilçelerde ise, önümüzdeki günlerde istifaların gerçekleşeceği gelen bilgiler arasında.