Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, yapımı devam eden Yavuz Grup Yolu ve gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Çarşıbaşı’na hizmet için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Mümin Nuhoğlu, her kuruşun hesabını yaparak ve israftan kaçınarak hizmet ürettiklerini belirterek 10 ayılık görev sürecinde ilçe halkının takdirini kazanan önemli hizmetler yaptıklarını söyledi.  “Üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Çarşıbaşı’nın tek kuruşunu kimseye yetirtmem” diyen Başkan Nuhoğlu, “İlçemizde yapımı devam etmekte olan Yavuz Grup Yolu yapım işi ile ilgili olarak bilgi içeriğinden yoksun, yalnızca insanları karalamaya yönelik haberler yayınlanıyor.
BAKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN
Bahse konu yol yapım işi için, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu tarafından, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığı ile Belediyemize 5.000.000,00 TL lik ödenek tahsisi yapılmıştır. Bir kez daha ifade diyorum Bakanımızdan Allah razı olsun. İhale içerisinde 104 ayrı iş kalemi vardı. Bize bu ödenek KIRDES’ten geldiği için sadece yol aksı ve kaldırımlarda kullanılabileceğimiz söylendi. Ben yüklenici firmadan altyapının tamamlanmasını ve ileride burada yık yap olmamasını istedim. Bir süre sonra yolu bozmayalım dedim. Örneği yağmur suları direk dereye akıtılacaktı ben yol boyunca komple yapılmasını istedim. Bu güzergahta küçük bir köprü vardı. İhtiyaca cevap vermiyordu. 9 metre köprü yapalım dediler. Biz kalıcı olsun rahat olsun diye 19 metre yaptık. Bu köprünün maliyeti yaklaşık olarak 600 bin TL. İki tane istinat duvarı yaptık. Bunların maliyeti yaklaşık olarak 1 milyon TL’dir. Yol güzergahı tarlalardan oluşuyordu. Kazı ve dolgu çarlışmaları yapmak şarttı. Bu işinde önemli bir maliyeti oldu. Altını çiziyorum biz 20 metre yol yapıyoruz. Yapım sürecinde itirazlar oldu. İtirazların aşılması için çok emekler verdik.
9 AYRI FİRMA İHALEYE GİRDİ
İhale Coşkun Başkanın döneminde yapıldı ve 9 firma girdi. Yapım işine ait keşif bedeli ve projelendirme çalışmaları Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılmış, ihale konusu işe ait yaklaşık maliyet tutarı ise 5.936.895,45 TL olarak hesaplanmıştır. Çarşıbaşı Belediyesi olarak gerçekleştirilen yol yapım ihalesi en düşük teklif olan 5.139.044,57 TL lik (KDV hariç) tutarı sunan, şu anda halen çalışmalara devam etmekte olan yüklenici firma lehine sonuçlandırılmıştır. Söz konusu tutara %18’lik KDV tutarı olan 925.028,02 TL eklenmesi ile birlikte yüklenici firma, yapılacak olan imalatları 5.139.044,57 + 925.028,02 = 6.064.072,59 TL ye tamamlayabileceğini taahhüt etmiştir.
EKSİK OLAN ÇALIŞMALAR İHALE KAPSAMINA EKLENDİ
Gerçekleştirilen ihale birim fiyat üzerinden gerçekleştirilmiş olup, başlanılan çalışmalar kapsamında yolun sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eksik olan bazı imalatların yapılacak olan prosedür çalışmaları ile birlikte ihale kapsamına dahil edilmesi zaruri hale gelmiştir. Şöyle ki; hazırlanan ihaleye esas projede olmayan, Zağna Deresi üzerindeki kutu menfez yıkılarak yerine DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nün görüşüne uygun olarak 19 m’lik yeni bir köprü imalatı yapılmıştır. Ayrıca yol güzergahında proje kapsamında olmayan ancak uygulamada ihtiyaç duyulan yeni istinat duvarları ve ebatları yetersiz olan istinat duvarlarına ilave imalatlar da gerçekleştirilmiştir. Yine bahse konu projeye ilave olarak, yaya kaldırımlarının altında, ilerde Telekom, elektrik kurumu gibi kurumların kullanımına yönelik olarak yol güzergahında herhangi bir kazı olayı oluşmaması için hizmet kanallarının imalatları, da yapılmıştır.
YAPILAN İMALATLAR KONTROL EDİLDİ
Yapılan çalışmalar ve tutarları şöyledir;  kazı ve dolgu işleri (1.457.044,62 TL), altyapı (yağmur suyu) (231.023,97 TL), köprü duvar işleri (1.000.000,00 TL) yol işleri (1.958.445,85 TL). Yapılan imalatlar Çarşıbaşı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığınca kontrol edilmiştir. Burada ilave edilen imalatlarla birlikte yol yapım işinin tamamlanması için toplamda 7.064.072,59 TL lik bir ödeneğin olması gerekmekte olup, iddia edildiği gibi 5.000.000,00 TL’lik ödenek ile birlikte ihalesi gerçekleştirilen yol güzergahının tamamlanması mümkün olmayıp, üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğuna inandığımız bu ödeneklerin harcanmasında ise iddia edildiği gibi birilerine bir şeyler peşkeş çekilmemiş olup, hak ve hukuk çerçevesinde işlem tesis edilmektedir. Ben karayollarından, DSİ’den heyet istedim. İşin uzmanlarına tanıştım. Hepsinden bilgi aldık. Burada bugüne kadar yapılan imalatların ve ödenen bedellerin tamamı şeffaftır” şeklinde konuştu.
ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMI SEÇMEK EN DOĞAL HAKKIM
Belediye bünyesine almayı planladığı ve belediye meclisinde tartışma konusu olan mühendis ile ilgili de açıklamalar da yapan Başkan Nuhoğlu; “Çalışma arkadaşlarımı seçmek ekibimi kurmak kanunun bana verdiği yetkim ve en doğal hakkımdır.  Ben Rabbimin emirleri, vicdanım ve yasal düzenlemelerle hareket ederim. Bu konuyla ilgili asla geri adım atmadım. Bugüne kadar Çarşıbaşı’nda bazı arkadaşlarla ilgili işe koydu para aldı söylemleri oldu. Gerek ilçe başkanlığım gerekse belediye başkanlığım döneminde bir kişi çıkıp benim için böyle bir imada dahi bulunabilir mi? Kimsenin arkasından iş yapmadım, yapmamda. Personel alımının nasıl yapılacağı yasalarla bellidir. Bugüne kadar alımlarda oylama yapılmış. Ben böyle bir oylamanın yapılmayacağını söyledim. Maaş belirlenmesi için komisyona sevki gerekiyordu meclise getirdim. Bu arkadaş bizim belediyemizin ihtiyacı olan bir arkadaştır. ” dedi.
BÜYÜKŞEHİRİMİZLE BÜYÜK BİR UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi ile büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Başkan Mümin Nuhoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ilimize güzel hizmetler kazandırmak için çok büyük gayret gösteriyor. İlçeler olarak bizlere her zamanda destek oluyor. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.