Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Dr. Fatih Erbakan'ın kurucu genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi'nin Çarşıbaşı İlçe 1. Olağan Kongresi yapıldı.



Çarşıbaşı İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kongre İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, İl Başkanı Mustafa Durmuş, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongrede açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Kurucu Başkanı Gökhan Şahin yaptı.



BAŞKAN ŞAHİN, "YIKMAYA DEĞİL, YAPMAYA GELİYORUZ"
Başkan Gökhan Şahin; "31 Mart mahalli idareler yerel seçimlerinin ilçemize-ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diler Seçilmiş olan Belediye Başkanlarımıza –Belediye meclis üyelerimize –Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diler tebrik ederim. Bugün Çarşıbaşı'mıza ülkemize ve bütün insanlığa hizmet etmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Yolumuzun uzun imtihanımızın da zor olacağının bilincindeyiz. Lakin 40 yaşında bir yiğit olan, adına yakışır tavır ve davranışlar sergileyen bir lidere sahip olmanın avantaj ve gururunu yaşıyoruz. Şükürler olsun ki milli görüşün lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın davasında, bizleri, yeniden bir araya getiren çok değerli liderimiz Fatih Erbakan beyin etrafında kenetlenmiş bunca yürekli insanlar var.



Yeniden refah partisi olarak siyasete yeni bir soluk taptaze bir heyecan ve inanmış yüreklerin aşkını getiriyoruz. Kavga için-çatışma için-intikam almak için değil, Yapılan hizmetlere teşekkür etmek için, Yanlışları düzeltmek için geliyoruz. Bizler, Saldırgan bir muhalefet anlayışı yerine, yumuşak üslup sahibi, yapıcı ve doğruya yönlendirici, bir muhalefet anlayışı içerisinde hareket etmek için geliyoruz. Bizler, Siyasi rekabeti bir savaş olarak gören değil, hizmet yarışı olarak gören, centilmence bir siyaset yapmak için geliyoruz. Bizler, Güçlü olanın haklı sayıldığı değil, haklı olanın güçlü olduğu bir dünyanın kurulması için geliyoruz. Ayrıştırmaya değil-Birleştirmeye, Ötekileştirmeye değil Bütünleştirmeye, Yıkmaya değil –yapmaya geliyoruz. Allahın izniyle Milli görüşün 2.kırk yılını yeni bir ruhla başlatıyoruz. Artık çare var. Artık yeniden refah partisi var. Çarşıbaşı için biz varız. Buyurun başlıyoruz. Sözlerime son verirken 1. olağan ilçe kongremizin ilçemize ilimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder burada bulunduğunuz için hepinize ayrı teşekkür eder saygılar sunarım. Dedi."
Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonucunda Gökhan Şahin başkanlığında oluşturulan Yeniden Refah Partisi Çarşıbaşı İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Cahit Aydın, İsmail Yurdusever, Abdullah Özgenç, Davut Emiral, Mehmet Erdoğan, Salih Çalış, Mehmet Çolak, Ahmet Tokur, Serdar Kaya, Erol Yılmaz ve Mehmet Özer.