21 Kasım tarihinde oynanan Trabzon 1. Amatör Küme Beşikdüzüspor - Gençlerbirliği karşılaşmasında Beşikdüzüsporlu oyuncu Yusuf Özen’in dilinin boğazına kaçması sonucunda oyuncu ölümden dönmüştü. İki hafta sonra    aynı olay yine oldu ve futbolcu ölümden son anda kurtuldu.


           
Benzer olay iki hafta sonra yine yaşandı. Beşikdüzü Yeşilköyspor - Çarşıbaşı İskefiyespor müsabakasında İskefiyespor kalecisi Mustafa Kurt karşılamanın 50. dakikasında yaşanan bir pozisyon sonrası yere yığıldı. Nefessiz kalan oyuncu bir anda fenalaştı. Mustafa Kurt’a sahada bulunan sağlık görevlileri tarafından hemen müdahale yapıldı. Oyuncu nefes alıncaya kadar korku dolu anlar yaşandı.
 
Hemen 112 aranarak ambulans çağrıldı. Ancak stadyuma giren bütün yollar okul yolu olduğu gerekçesiyle kapatılınca ambulansın sahaya girmesi gecikti. Yollardan birisi vatandaş yardımıyla açılınca ambulans sahaya girdi. Mustafa Kurt sedyeyle ambulansa konuldu ancak yaşananlar bununla da bitmedi. Stadyumdan çıkmaya çalışan ambulans çıkışta kuma saplanarak battı. Hasta oyuncu bu sefer batan ambulanstan çıkarılarak saha kenarına gelen bir başka ambulansa naklettirilerek Vakfıkebir Devlet Hastanesine götürülebilindi. Yaşananlar hem seyircilerin hem de her iki takım oyuncularının ve yöneticilerinin büyük tepkisini çekti. Yaşanan trajik olaylar sonrası “ne zaman ders çıkartacağız?” sorusu sorulmaya devam etti.