Beşikdüzü ilçesinde 750 dönüm arazi üzerine kurulan, 35 firmanın bulunduğu ve 600 kişinin istihdam edildiği Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 2.irtibat noktası Beşikdüzü OSB’de açıldı.

Açılış Törenine, Trabzon Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM, KTÜ TTO yönetim kurulu, AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, Rektör yardımcıları, sanayiciler ve davetliler katıldı.
Beşikdüzü Organize Sanayi Bölge Müdürü Zekeriya Kalyoncu’nun açılış konuşmasının ardından TTO Müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız, KTÜ TTO’nun hizmetleri hakkında bilgiler verdi.  KTÜ üst yönetiminin oldukça önem verdiği OSB irtibat noktaları hususunda bölge ihtiyaçları ve üniversiteden beklentilerini ve bu işbirliğinin artarak devam etmesi arzularını ilettiler. Yıldız, “Üniversitemiz ile sanayicilerimiz arasında bir arayüz olma görevini üstlenen KTÜ TTO, akademik çalışmaların ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak hedefiyle irtibat noktalarında yapacağı etkinliklerle tüm firmaların Ar-Ge faaliyetlerine destek olacaktır” dedi.
Açılıştan sonra AGS Medikal Ürünleri İthalat İhracat Tic. Ltd. Şti. firması ziyaret edildi. İlk irtibat bürosu geçen yıl Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde açan ve bugüne kadar yaklaşık 10 firma ile Üniversite – sanayi işbirliği kapsamında çalışma yapan KTÜ -TTO, Beşikdüzü OSB’de 5 firma ile çalışmalara başladı.