Beşikdüzü İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, ilçe müftülüğü bünyesinde oluşturulan 'Gençlik Komisyonu'nun etkinlikleri kapsamında, Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve KYK Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.



İlçe müftülüğüne bağlı Kültür Merkezi Camii’nde (23 Aralık 2018 Pazar günü öğle namazını müteakip) düzenlenen etkinlikte, İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu namaz sonrası öğrencilere yönelik önemli mesajlar içeren bir sohbet gerçekleştirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı “Diyanet Gençlik Çalışmaları Projesi” kapsamında, İlçe müftülüğü bünyesinde oluşturulan Gençlik Komisyonu'nun önemli ve çok güzel etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Müftü İbrahim Kadıoğlu, gençlik koordinatörlüğünün gençlere yönelik etkinliklerinin ilçedeki tüm okulların yanı sıra üniversite öğrencilerine yönelik olarak da sürdürüldüğünü söyledi.
Dâvâ insanlarının, genç yaşlarında dâvâlarına, ideâllerine başladıklarını, peygamberlerin de genç yaşlarında doğruları yaşatma mücadelesi verdiklerini ifade eden Müftü Kadıoğlu, Peygamberlerin dâvâ arkadaşlarının hemen hemen tamamının genç yaştaki insanlardan oluştuğunu söyledi. İlçe Müftüsü Kadıoğlu konuşmasında, "İbrahim (a.s)'ın gençliğinde putlarla mücadelesinden, Mûsâ (a.s)'ın genç yaşta İsrâiloğulları'nın başına geçmesi, İsâ (a.s)'ın havârilerine ve Sevgili Peygamberimizin İslâm'ı tebliğ sürecinde yanında yer alan sahâbîlerin hemen hepsi genç yaşta idiler. O nedenle biz Diyanet olarak siz gençlerimizi önemsiyoruz. Sizlerin millî ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İlçe müftülüğü olarak sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında gençlik komisyonumuzun belirlediği tarihlerde  siz genç kardeşlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz. Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insanî erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, rûhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak istiyoruz. Sizler, gençliğinizin kıymetini iyi bilin ve iyi değerlendirin. Gelecekte bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Devletin ve milletin önünde siz ve arkadaşlarınız olacak. Çok okuyun, araştırın ama her şeyden önemlisi, millî-manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı, ahlâkî değerleri özümsemiş bireyler olarak hayata ve geleceğe kendinizi mükemmel bir şekilde hazırlamanız, büyükleriniz olarak bizim tek arzumuzdur." dedi.
Sohbetin ardından yemek ikramı, duâ ve toplu hatıra fotoğrafı ile sona eren etkinliğe, İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, müftülük gençlik koordinatörlüğünden sorumlu Vaiz Zeki Güven, Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Çelik, Elif Kılıç, imam hatipler Yetkin Karaca ve Muhammet Başkan, Müezzin Kayyım Kemal Kasap ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrenci Yurdunda kalan ve Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören kız-erkek yaklaşık 40 öğrenci katıldı.