Beşikdüzü İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ programında, kâğıt üzerine kabartılmış noktalardan oluşan 'Breyl Yazı’ ile yazışmış şiiri parmak uçlarıyla dokunarak seslendiren Hanife Kalaycı dinleyenlerden büyük alkış aldı.



Beşikdüzü İlçe Müftülüğü tarafından 22.11.2018 Perşembe günü İMKB Fen Lisesi Salonunda ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ dolayısıyla düzenlenen programda, kâğıt üzerine kabartılmış noktalardan oluşan 'Breyl Yazı’ ile yazışmış şiiri parmak uçlarıyla dokunarak seslendiren Hanife Kalaycı’yı başarılarından dolayı tebrik eden Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, programın sonunda kendisine çiçek takdim etti.
Görme engelli Hanife Kalaycı’yı daha önce makamında kabul eden Beşikdüzü İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu da, kendisine Beraille Alfabesi ile yazılmış Temel Dini Bilgiler isimli kitabı hediye etmişti.
Kalaycı’nın, Beraille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim’i ve Temel Dini Bilgiler adlı eseri parmak uçlarıyla çok ta güzel okuduğunu belirten İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, tebrik ve takdirlerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Müftü Kadıoğlu, “Mühim olan insanın dünyada kalbinin kör olmamasıdır” dedi.
Lise mezunu olan ve İlçeye bağlı Oğuz Mahallesi’nde oturan Hanife Kalaycı, ilçe müftülüğünün açtığı Kur’an kursunda Kurs Öğreticisi Kamuran Öztürk’ten Beraille Alfabesi ile yazılmış Kur’an-ı Kerim’i okumasını öğrendi. Kalaycı ayrıca, Kur’an okuma ve ilmihal yarışmasında da ikinci olarak umre ile ödüllendirildi.