Beşikdüzü İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve KYK Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.

İlçe Müftülüğüne bağlı Kültür Merkezi Camii’nde gerçekleştirilen buluşmaya İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, Yurt Müdürü Cemil Turan, müftülük gençlik koordinatörlüğünden sorumlu Vaiz Zeki Güven, Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Çelik, imam hatipler Yetkin Karaca ve Muhammet Başkan, bazı Kur’an Kursu öğreticileri, öğretmen, din görevlileri ve esnaf ile Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve Beşikdüzü Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrenci Yurdunda kalan kız-erkek yaklaşık 60 öğrenci katıldı.
Beşikdüzü İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Gençlik Koordinatörlüğünce “Diyanet Gençlik Buluşmaları” kapsamında organize edilen buluşmada öğrencilere, esnafların keserek bağışta bulundukları adak ve kurban etlerinden hazırlanan yemek ikramında bulunuldu.
Programda öğrencilerle yakından ilgilenen ve kendileriyle hoş sohbette bulunan İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, adak ve kurban bağışlarıyla müftülüğün öğrencilere yönelik hizmetlerine katkı sağlayan ilçe esnafına özellikle teşekkür etti. Müftü Kadıoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın geçen yıl başlattığı “Diyanet Gençlik Çalışmaları Projesi” kapsamında, müftülüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz Gençlik Koordinatörlüğümüzce gençlerimize yönelik ‘Diyanet Gençlik Buluşmaları’ gerçekleştiriyoruz. İlçe Müftülüğü olarak gençlerimize yönelik yürüttüğümüz hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde icra edilmesine katkı sağlayan, kestikleri adak ve kurban bağışlarıyla desteklerini esirgemeyen esnafımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onların kestiği adak ve kurbanları öğrencilerimize dağıtıyor ve zaman zaman da yemek ikramında bulunuyoruz. Bu birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde öğrencilerimizle birlikte olmaya ve onlara katkı sağlamaya devam edeceğiz.  ‘Diyanet Gençlik Buluşmaları’ kapsamında gençlik çalışmalarının koordine edilerek eşgüdüm içerisinde planlama, yürütme, takip etme ve sonuçlandırma işlemlerini gerçekleştiren müftülüğümüz personeline ve bu hizmetlerde emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla genç kardeşlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz. Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak istiyoruz. Bu buluşmaların temel amacı; gençlerin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmelerine, milletimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesle aktarılarak üretilmesine katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.
İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, 19 Kasım 2018 Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı şereflendirdiği ‘Mevlîd-i Nebí’nin yıl dönümü olduğunu da hatırlatarak, bu geceyi içine alan haftanın ‘Mevlîd-i Nebî Haftası’ olarak 17-24 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Mevlîd-i Nebî Haftası’nın bu yıl ki ana temasının ‘Peygamberimiz ve Gençlik' olarak belirlendiğini ifade eden Müftü Kadıoğlu, programa katılan herkesin hem Mevlid Kandili’ni hem de Mevlîd-i Nebî Haftası’nı tebrik ederek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.