‘Mevlid-i Nebi Haftası’ dolayısıyla Beşikdüzü İlçesi’nde konferans düzenlendi. Beşikdüzü İlçe Müftülüğü tarafından ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.



Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi Salonunda düzenlenen ve Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Çarşıbaşı İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, Beşikdüzü İlçe Vaizi Zeki Güven, Vakfıkebir İlçe vaizleri Ekrem Akbaş ve Osman Öztürk ile bazı daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, Kur’an Kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sunuculuğunu İlçe Vaizi Zeki Güven’in yaptığı program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından İmam Hatip Hasan Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başladı.
İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu’nun açış ve selamlama konuşmasını müteakip Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılı ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ anısına hazırlanan sinevizyon ilgiyle izlendi.
İlçe müftülüğünce açılan Kur’an kursunda, Kurs Öğreticisi Kamuran Öztürk’ten, Beraille alfabesi ile yazılmış Kur’an-ı Kerim’i okumasını öğrenen ve düzenlenen Kur’an okuma ve ilmihal yarışmasında ikinci olması dolayısıyla da umre ile ödüllendirilen görme engelli Hanife Kalaycı, kâğıt üzerine kabartılmış noktalardan oluşan ‘Breyl yazı’ ile yazışmış şiiri parmak uçlarıyla dokunarak seslendirmesiyle dinleyenlerden büyük alkış aldı.
Daha sonra Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, bu yıl 17-24 Kasım tarihleri arasında kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası’nın ana teması olan ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu konferansını sundu.
Kaymakam Cevdet Ertürkmen’in İl Müftüsü Osman Aydın’a çiçek takdimi, İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu’nun da Kaymakam Ertürkmen’e çiçek takdimi ve ayrıca İl Müftüsü Aydın’ın görme engelli Hanife Kalaycı’ya çiçek takdiminin ardında toplu hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.