Beşikdüzü İlçesi’nde, 20 Mayıs 2000 tarihinde (Mayıs Yedisi şenlikleri günü) denize açılmak için bindikleri balıkçı motorlarının alabora olması sonucu hayatlarını kaybeden 38 deniz şehidi için anma programı düzenlendi.


 
Doğu Gözaçan Kültür Parkı’nda, saat 11.00’de, denizde şehit olan 38 kişinin fotoğraflarının yer aldığı pano ve anıtın önünde sıygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ve Kaymakam Cevdet Ertürkmen birer konuşma yaptılar.
 
Ardından, Mavi Karadeniz Gemisinden, deniz şehitleri anısına üzerinde, “UNUTULMADINIZ” yazılı çelenk denize atıldı. İmam Hatip Hasan Karagöz'ün Kur’an-ı Kerim Tilâveti ve İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu'nun yaptığı duânın ardından aynı gün öğle namazını müteakip Merkez Eski Camii'nde Kur’an-ı Kerim Tilâveti ve Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.
 
Anma programına Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Seral Doğan, İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş, bazı okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehitlerin aileleri ve yakınlarıyla, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
 
Deniz kazasında yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza tekrar Mevlâ'dan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.