Cumhuriyet Halk Partisi Beşikdüzü İlçe Başkanı Şakir Yenigün, İlçe Teşkilatı ile birlikte bir açıklama yaparak Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun “AHIRLARI KAPATTIK YURT YAPTIRIYORUM’’ sözüne tepki gösterdi.


 
İlçe Başkanı Şakir Yenigün açıklamasında şunları söyledi, “Beşikdüzü Belediyesinin haber sitesinde yer alan  ‘Ahırları kapattık Yurt yaptırıyorum’ başlıklı haber yerel ve ulusal kamuoyunu incitmiştir.  Kamuoyunun sayın Bıçakçıoğlu’ndan beklentisi hakaret içeren rahatsız edici bu dili düzeltmesidir. Konuyla ilgili olarak kamuoyunun bilgisine sunduğumuz duygu ve düşüncelerimiz;
Sayın Bıçakçıoğlu’nun bu davranışıyla bir ‘itibarsızlaştırma’ niyeti içinde olduğunu görüyoruz. Köy Enstitüleri ulusal ve uluslararası eğitim tarihinin, sosyal tarihin testinden geçmiştir. Sayın Bıçakçıoğlu’nun niyeti bu ise bunda başarılı olamayacaktır.  Beşikdüzü, ‘’Köy Enstitüsü’’ ile ulusal ve uluslar arası ölçekte bir marka olmuştur. Beşikdüzü’nün yakın ve uzak çevresinden yüzlerce çocuk Köy Enstitüsünde eğitilmişlerdir. Beşikdüzü Köy Enstitüsü üreten bir yapıydı. Hem kendisini hem de yakın çevresini besleyebilme becerisine sahipti ‘’Ahırlar’’ vardı, eti sütü yoğurdu yağı vardı. Bugün de ‘’ahırlara’’ ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. Milyonlarca dolar yoksul halkın sırtından çıkararak et ithal etmeyi ayıplanacak bir durum olarak görüyoruz. Yerel ve mülki idareler yönettikleri toplumun maddi ve manevi değerlerine saygılı olmalıdırlar.Sayın belediye başkanında beklenen budur.Kimsenin; gelişmeye ve kalkınmaya itirazı yoktur.Bütün bu rahatsız edici durumun müsebbibi haber başlığındaki ‘’ahır’’ sözüdür. Bu söz olmadan da konu haberleştirilebilirdi. Sonuç olarak; Sayın Orhan Bıçakçıoğlu’nun kamuoyu vicdanını rahatlatıcı bir tutuma davet ediyoruz.Başka  türlüsü bizce, bu davranış “telafisi mümkün olan bir hata’ olmaktan çıkıp topluma ve tarihe karşı işlenmiş bir gaf olarak kayıtlara geçecektir.