Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Portekiz ve Danimarka’ya gidecekler.



Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tarafından Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında hazırladığı, “2018-1-TR01-KA102-054230”nolu “Yaşanabilir Bir Dünya için Temiz Enerji  ” isimli projesi Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulundu.
20 Ocak 2019-02 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında 9 öğrenci ve 1 öğretmen Portekiz’de bulunan DAPE Energias Renováveis isimli kurumda; 17 Mart 2019-30 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında 9 öğrenci ve 1 öğretmen Danimarka’da bulunan Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi isimli kurumunda staj yaparak mesleki gelişimlerine katkıda bulunacaklar.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Arslan, “Avrupa ülkelerinde oldukça yaygın olarak kullanılan rüzgâr enerjisi, ülkemiz de de önemli potansiyelinden dolayı giderek yaygınlaşmaktadır. Fosil yakıtlardan elde edilen elektrik enerjisinin maliyetinin yüksek olması nedeniyle, kamu ve özel sektörün, maliyet bakımından oldukça ucuz bir enerji türü olan rüzgâr enerjisine ilgisini artırarak, bu enerji türünden yararlanmayı yaygınlaştırmaktadır. Ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Mesleki Eğitimin Avrupa boyutunun güçlendirilmesini amaçlayan bu program kapsamında, 2 öğretmen ve 18 öğrencimiz 14 gün boyunca Portekiz ve Danimarka’da Yenilenebilir Enerji alanında çeşitli eğitimler alacaklardır” dedi.