İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Trabzon’a geldi. Akşener, Beşikdüzü ilçesinde partililer tarafından meşalelerle karşılandı.

Akşener, ilk olarak Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’la bir araya geldi. Basına kısa bir açıklama yapan Uzun, “Biz 2019’daki yerel seçimlere Millet İttifa’yla beraber girdik. Millet İttifakı’nın ruhuna uygun çalışmaları ilçemizde yaptık. Belediye Meclis Üyelerimizle, muhtarlarımızla bu ilçeyi güzel bir ilçe yapmak için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu ziyaretiniz bize doping oldu, moral verdiniz” dedi.

“31 MART'TAN SONRA AYDA BİR BU SİSTEME ATEŞ EDEN TAVIRLARLA KARŞILAŞIYORUZ”

Yerel seçimlerden sonra düzenli olarak ayda bir bu sisteme ateş edildiğini belirten Akşener "Yerel seçimlere CHP ve İYİ Parti bir ittifak halinde gittik, bazı çevreler tarafından olmayacağı düşünülen güzel sonuçlar alındı. İki parti arasında nasıl güzel işbirliği yapıldıysa öyle de güzel sonuçlar alındı. Ankara, İstanbul bu işbirliğinin örneklerinden. Yerel seçimlerinden sonra ayda bir bu sisteme ateş eden tavırlarla karşılaşıyoruz. Biz alıştık bu tür işlere, uzmanı olduk” dedi.

"EKONOMİ, İŞSİZLİK, ESNAFIN DERDİ..."

“Pandemiden dolayı il-ilçe gezmelerine biraz geciktim. Trabzon ve kıyı şeridindeki bütün iller vardı. Giresun ve Ordu’ya gelebildim. Bugün de hem bir düğün hem de belediyelerimizi ziyaret için geldim. Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Ekonomi, işsizlik, esnafın derdi, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi burada da aynı ama yine de kendim gelip gözlerimle görüyorum. Üniversite mezunlarının iş bulamaması mesela. Bu Trabzon’da çok büyük bir sorun. İnşaat yapılıyor bol bol Trabzon’da da üretime yönelik yatırım yapılması gerekiyor” dedi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon ziyaretlerine Yomra ilçesinde devam etti. Burada erken seçim konusuna dair bir açıklama yapan Akşener, "Bu sistem Türkiye'yi taşıyamıyor. İktidar seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. 2023'e götüremez" dedi.

Erken seçim sorusunu yanıtlayan Akşener, Abdulhamit Gül’ün reform açıklamasıyla cevap verdi. Akşener, şunları söyledi: Reformların yapılacağı söylendi, Erdoğan destek çıktı. O arada damat gitti, dolar 1 lira düştü. Kayınpeder konuştu dolar tekrar çıktı. Şehirlerin yetiştirdiği siyasetçilere, o şehirlere duyduğum saygıdan laf etmemeye özen gösteririm. Demek ki ekonomide sorun var. Öğretmenler mevsimlik işçi haline çevrildi. Trabzon’da işsiz gençler var. Ekonomide reform dendi ama ekonominin patronu güvendir. Bu güveni neyle oluşturacaksınız? Hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasiyle. Burada bir sorun olduğu ifade edildi. Biz de diyoruz ki bu sorunu yaratan partili cumhurbaşkanlığı sistemi. Gelin bu milleti zorlamayın, başka bir isimle de bu sistemin arızalarını düzeltelim. Tam bir kuvvetler ayrılığı şeklinde bir parlamenter sistemi hep birlikte inşa edelim diyoruz. Anlaşılıyor ki bu noktaya adım atma imkanları yok. Arınç ve Çiçek’in konuşmaları üzerine Erdoğan’ın rencide olması enteresan bir durum. Bu sistem Türkiye’yi taşıyamıyor. İktidar seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. 2023’e götüremez dedi.