Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Trabzon’un Fethi’nin 556. Yıldönümü ve 9. Trabzon Buluşma Günleri çok yoğun bir katılımla gerçekleşti. Buluşma günlerine, büyük ilgi gören ve hemşerilerimizin akınına uğrayan Vakfıkebir Belediyesi standı damga vurdu.



Dört gün süren etkinlikler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, İstanbul ve Trabzon’dan gelen çok ayıda belediye başkanının katılımıyla düzenlenen bir törenle başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende yaptığı konuşmada Trabzon insanının vatanına ve milletine ne kadar bağlı olduğunu anlattı ve hayatı boyunca kendisine verilen en onurlu görevin Trabzon Milletvekilliği olduğunu söyledi. Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da birer konuşma yaparak katılımcıları selamladılar.



Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra Trabzon ve İstanbul’un bazı ilçe belediyelerinin tanıtım stantlarını tek tek ziyaret etti. Vakfıkebir Belediyesi standında, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından karşılanan Bakan Süleyman Soylu, kemençeci Cemalettin Birinci’nin kendisine yönelik olarak attığı türküleri büyük bir keyifliye dinledi.
Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen buluşma günlerinde Trabzon’un simgeleri olan ürünlerin tanıtımları yapıldı. Yöresel sanatçılar konserler verdiler. Söyleşiler gerçekleşti, halk oyunları gösterileri sunuldu. Trabzon’un ve Trabzonspor’un tarihi konulu sunumlar yapıldı. Buluşma günlerinin başladığı günden itibaren ziyaretçilerin akınına uğrayan etkinlik alanını AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzacebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan başta olmak üzere çok sayıda milletvekili ve siyasi ziyaret etti.  Bir nebze de olsa memleket hasretlerini giderdiklerini ve moral depoladıklarını ifade eden hemşerilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi.