Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim Komisyonu'nda Trabzon Üniversitesi’nin kurulmasını da içeren Yüksek Öğretim Kurulu Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri yapıldı.



1955 yılında İstanbul ve Ankara dışında kurulan ilk devlet üniversitesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden daha sonra 5 yeni üniversite doğmuş ve KTÜ için bir parçalanma meydana gelmemiş, aksine gücüne güç katmıştır.
Teknik üniversite olarak kurulan KTÜ şu anda bir teknik üniversitede olmaması gereken çok sayıda fakülteyi bünyesinde bulundurmaktadır. KTÜ’nün aslına dönmesi ve teknik üniversite özelliğine yeniden bürünmesi bu üniversitemizin bilimsel olarak gelişimine katkı sağlayacaktır.
Trabzon Üniversitesi içerisinde olması planlanan Maçka Meslek Yüksekokulu, bölümlerinin fen ve sağlık bilimlerinde olması sebebiyle KTÜ bünyesinde kalacaktır. Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’ da sosyal bilimlerle alakalı bölümleri içermesinden dolayı Trabzon Üniversitesi’ne bağlanacaktır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun adı Spor Bilimleri Fakültesi şeklinde değişerek Trabzon Üniversitesi'ne bağlanmaktadır.
Akçaabat’ta kurulacak olan Trabzon Üniversitesi şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.