VakıfBank, Trabzon ve Karadeniz bölgesinin ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla Trabzon’da faaliyete başlayan Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nün resmi açılışını gerçekleştirdi.



Açılışın ardından düzenlenen iftar davetinde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Aramızdaki köprüleri daha da sağlamlaştırmak üzere kurduğumuz Bölge Müdürlüğümüz aracılığıyla yenilikçi ve etkin ürün ve hizmetlerimizi bu bölgeye sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası vizyonuyla çalışmalarını sürdüren VakıfBank, Anadolu’nun dört yanında bölge ekonomilerine destek olmak için organizasyon yapısını güçlendirmeye devam ediyor. VakıfBank, bu bakış açısıyla Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun’a hizmet verecek olan Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nün açılışını Trabzon’da gerçekleştirdi. Sonrasında düzenlenen iftar davetinde VakıfBank, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile şehrin mülki ve idari amirlerinin yanı sıra iş dünyasından önemli isimleri ağırladı.
VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan burada yaptığı konuşmada, “26 Bölge Müdürlüğümüz, 3’ü yurt dışında olmak üzere 951 şubemiz ile ülkemize hizmet vermeye, milli ekonomimizi büyütmeye, yurdumuzun her köşesinde milletimizin yanındaki güç olmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize daha yakın olmak, hızlı ve etkin hizmet sunmak üzere iki ay kadar önce Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğümüz Trabzon’da faaliyetine başladı. Artık daha yakınız. Bölgemize verdiğimiz hizmet kalitesini daha da artırmak, aramızdaki köprüleri daha da sağlamlaştırmak üzere kurduğumuz Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
2018’in yükünü sırtlayan banka olduk
Konuşmasına 2018’in zor bir yıl olduğunu hatırlatarak devam eden Özcan, “Ekonomide çarkların dönmeye devam etmesi çok önemliydi, VakıfBank olarak 2018’de ülke ekonomisinin yükünü sırtlayan bankalardan biri olduk. 2019 yılının ilk çeyreği itibarıyla milli ekonomimize verdiğimiz destek 316 milyar TL’ye ulaştı. Nakdi kredilerimizi bu dönemde sektör ortalamasının iki katından daha fazla, yüzde 11 oranında artırdık. VakıfBank ailesi olarak ülkemize ve insanımıza inandık, güvendik ve her daim milletimizin yanında olduk” ifadelerini kullandı.
Sadece 2018’de uluslararası piyasalardan borçlanma tutarının 5,6 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Özcan, “2019’da da ülkemize uygun maliyetlerle yurt dışından fon getirmeye devam ediyoruz. Son olarak 1,1 milyar dolarlık sendikasyon kredimizi yüzde 100 oranında yeniledik. Bu başarılı sonuç, hem bankamızın hem de ülkemizin uluslararası piyasalardaki itibarını tekrar tekrar göstermesi bakımından anlamlıdır, değerlidir” dedi.


 
Doğu Karadeniz’e 2,5 milyar TL kredi
Doğu Karadeniz Bölgesinin VakıfBank açısından son derece büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Özcan, “Bu ülke için çalışan, emek harcayan, üreten herkesin, bu güzide bölgemizin değerli müteşebbislerinin her daim yanındayız ve onların yanındaki güç olmaya devam edeceğiz. Bugün itibarıyla beş şehrimize kullandırdığımız kredi miktarı 2,5 milyar TL’ye ulaşmıştır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğümüze bağlı 17 şube ve 250 çalışanımızla, bankamızın yenilikçi ve etkin çözümler sunan ürün ve hizmetlerini sizlere sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Ustaoğlu’ndan istihdam seferberliği çağrısı
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise şehirdeki istihdam potansiyeline dikkati çekti. Ustaoğlu, “İlimize yapılan yatırımlar ve hizmetler büyük önem arz ediyor. Bugün burada resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz VakıfBank Bölge Müdürlüğü, ilimizde finans sektörü açısından önemli eksiği gidermiş oluyor. İş adamlarımızın, girişimcilerimizin daha yakın temas kuracağı böyle bir yapının ilimizde açılmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hedeflerini 2023, 2053, 2071 olarak belirleyen ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olmayı hedefleyen bir ülke olarak, ilimizde ve ülkemizde yapılacak her yatırım milletimiz için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu mübarek iftar sofrasında özellikle vurgulamak isterim ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına2019 yılında dailimiz iş adamlarının büyük bir heyecanla kulak vereceğine inancım tamdır” dedi.