Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde sel felaketinden zarar gören esnaflara KOSGEB tarafından faizsiz kredi desteği verilecek.




 
21 Eylül 2016 tarihinde meydana gelen sel felaketinde Trabzon’un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde zarar gören esnaflara KOSGEB tarafından faizsiz kredi desteği verilecek. Konu ile ilgili olarak Beşikdüzü Aşiyan ve Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezinde toplantılar düzenlendi.


 
“24 AY VADELİ KREDİLERİN FAİZLERİ KOSGEB TARAFINDAN ÖDENECEK.”
Toplantılara katılan Trabzon KOSGEB Müdürü Muhammet Mustafa Kurt ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan yaptıkları konuşmalarda şunları söylediler: “Bu kredi faizi desteği programı sadece Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerimiz için kurgulanmıştır. Bundan faydalanabilecek işletmecilerimizin bizim destekleyebileceğimiz sektörlerde yer alması gerekir. Bankadan kredi kullanabilecek esnafımız ve tüccarımız bu kredinin faizini bizim elimizle ödeyecek. Onlar adına biz bankaya aktaracağız. Afet iki ilçede de ekonomik hayata zarar verdi. Bizlerde ekonomik hayatı canlandırmak için elimizi taşın altına koyduk. İki ilçede kaymakamlıklarda komisyonlar oluşturduk ve şuana kadar 500 esnafımızın başvurularını aldık. İlçelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Vakfıkebir Kaymakam vekili Halit Mengi, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’da yaptıkları konuşmalarda böyle afetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ederek bu imkanların ilçelerine gelmesinde emeği gecen herkese teşekkür ettiler.




“ESNAFLARIMIZIN MADURİYETİNİ GİDERMEK İÇİN YOĞUN BİR GAYRET GÖSTERDİK”
Sonra olarak söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise, “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri olarak sel felaketinden zarar gören esnaflarımızın bu kredi imkanından yararlanabilmeleri için yoğun bir gayret gösterdik. 21 Mayısta KOSGEB başkanımızla kayıtlı olan bütün işletmecilerimizin bu kredi imkanından yararlanabilmeleri için görüştük. Kendisi de Kilis örneğindeki gibi bu iki ilçenin afet alını ilan edilmesi gerektiğini ifade etti. Sayın Bakanımızla görüştük. Sayın Bakanımızda, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Beyle görüştü. Bunlar konuşuldu ve sonuçta da Türkiye’de Kilis’ten sonra ilk olarak Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçesi afet kapsamına alındı. Burada özellikle KOSGEB Başkanımız ve Başkan yardımcımızın çok önemli desteği var.  Ben öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulumuza, en önemlisi Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Beye, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi. 
Toplantılara ayrıca AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskendeorğlu, oda başkanları, belediye meclisi üyeleri ve esnaflar katıldılar.