İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı, Divan kurulu başkanlığını Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin ÖZ, Divan üyeliğini ise Hak-İş &Hizmet-İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ve İstanbul Sarıyer Zekeriya köy Muhtarı Semra ÖZKARA ‘nın yaptığı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4.Olağan genel kurulunda yeniden Konfederasyon Başkanlığına Bekir AKTÜRK seçildi .

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4. Olağan Genel Kurulu 25 Eylül Cumartesi günü Ankara'da coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Demokrasinin temel taşı muhtarlık kurumunun çatısı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Kurulu vesilesi ile Türkiye’nin her ilinden muhtarımız Ankara'da bir araya geldiler.

“MUHTARLIK MÜESSESİNİ LAYIK OLDUĞU EN GÜZEL YERE TAŞIYACAĞIZ”

Ülkenin dört bir yanından yüzlerce muhtarın katılımı ile gerçekleşen genel kurulda kendisine yeniden genel başkanlık görevi layık görülen genel başkan Aktürk tüm muhtarlara katılımlarından ötürü teşekkür ederken genel kurula katılarak muhtarlara olan ilgi ve alakasını her zaman gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bu önemli günlerinde kendilerini onurlandırmasından ötürü ayrıca teşekkür etti. Başkan Aktürk önceden olduğu gibi milletin ve devletin hizmetinde en gayretli bir şekilde çalışarak muhtarlık müessesini layık olduğu en güzel yere taşıyacaklarının sözünü verdi.

“BUGÜN TÜRKİYE’DEKİ TOPLAM TERÖRİST SAYISI 189’A İNDİ”

Genel Kurula katılan ve yoğun ilgi gören İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Genel Başkan Bekir Aktürk'ü tebrik ederek, "Eskiden muhtara sadece köyle alakalı konular sorulurdu. Bugün muhtar toplantılarında; şehirleşmeyi, uyuşturucuyla mücadeleyi, sosyal meseleleri, altyapı ve asayişi konuşuyoruz. Muhtar artık; sadece köye ait değil, şehrin bir öğesi ve şehrin yönetiminde etkin olan bir aktördür." dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Türkiye’deki toplam terörist sayısı 189’a indi" açıklamasında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Bakan Soylu, konuşmasında, "Etrafımızdaki coğrafyaya huzuru, barışı, güveni ve kardeşliği bu büyük millet getirecektir" diyerek, "Bugün Türkiye’deki toplam terörist sayısı 189’a indi. Muhtarlara, Muhtarlarımızın birleşik oy pusulalarıyla seçime girmesini isteyenlerdenim. Muhtarlarımızın özlük haklarında önemli iyileştirilmeler yapıldı. Afet meselesinde bizim en kıymetli paydaşımız muhtarlarımızdır" dedi.