Trabzon’da ilk kez yapılan TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE binasında gerçekleştirildi.



Bilim ve Teknoloji Şenliğine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Trabzon’da Bilim ve Teknoloji Şenliği’nin ‘Trabzon’un Teknofesti’ olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “İl Milli Eğitim Müdürümüzden öğrenince bu şenliğin bir nevi Trabzon’daki Teknofest olarak algılanmasını istedik. Layıkıyla yapıldığını görmek bizi mutlu etti. Trabzon özelinde Milli Eğitim Müdürümüz, ekibi ve eğitim sektöründeki bütün arkadaşlarımız takdire şayan bir başarıyı sergiliyorlar. Trabzon’daki eğitim öğretim kadrosu, STK’lar ve yerel yönetimlerimiz azim ve karalılıkla artık bu hedefe kilitlenmiş durumdayız. Daha başarılı ve güzel bir gelecek bizi bekliyor. Trabzon’da şenlik havasında gerçekleşecek olan bu etkinliklerin bir başlangıç olmasını ve tekrarının gelmesini diliyorum. Devletimizin bütün kurumları bu konuda çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 Dünyada coğrafyaların şekillendiğini belirten Vali Yavuz, “Ülkelerle, milletlerle nasıl oynandığını görüyoruz. Hedefte güzel ülkemizin bulunduğu coğrafya var. Tarih boyunca böyle oldu; böyle oluyor. Büyük ihtimalle de böyle olacak. Öyleyse biz güçlü olmak zorundayız. Öyleyse kimseye muhtaç olmadan kendi gücümüzle milli ve yerli olan ne var ise bütün kaynaklarımızı gün yüzüne çıkarmak zorundayız. Artık bunu anladık. Bunu millet olarak geleceğe yönelik bir deklarasyon haline dönüştürdük. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın riyasetinde artık yeni bir yönetim modeliyle geleceğe güvenle bakar bir hale geldik. Herkes bulunduğu konum itibariyle en iyisini yapma gayreti içerisinde olması lazım.  Biz gün itibariyle, bilim ve teknoloji alanında bütün kaynaklarımızı seferber etmek durumundayız.  Bunu yaparsak 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacağız. Şu anda en güçlü 20 ekonomisinden birisiyiz. Bunu yapmamak için bir mazeretimiz yok. Büyük badireler atlattık. Önümüz artık açık. Ülkemizin 80 milyon nüfusu var. 18 milyon genç evladımız var. Nüfusumuzun çoğunluğu üretken ve genç yaşta. Biz daha çok çalışıp gayret edeceğiz. Bilim ve teknoloji ile başlıyoruz. Üretim ve sanayi alanında en iyisini yapmak zorundayız.  Dışa bağımlılıktan kurtulmak zorundayız. Bizim gençlerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceklerine şahit oluyoruz.” dedi.
 Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler bilim projelerinin stantlarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.
 ‘Bilim ve Teknoloji Şenliği’ İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında 12 Ekim tarihine kadar devam edecek.