TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ortahisar İlçe Kongresinde konuştu.

 “Mesele Ortahisar kongresi değil, mesele memleket meselesi, vatan meselesi, tam bağımsız Türkiye meselesi, mesele Dimdik ayakta duran Recep Tayyip Erdoğan meselesi.  Mesele memleket meselesi olduğunun altını çizen Trabzon Milletvekili Muhammet Balta;  Mesele tam bağımsız Türkiye, özgür Türkiye ve bu yolda daim dik duran Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşlarıyla yol yürüme meselesi dedi.

SANDIKLA İKTİDAR OLAMAYANLAR VESAYET ODAKLARIYLA İKTİDAR OLMAYI ÇALIŞTILAR

Recep Tayyip Erdoğan, vesayet odaklarına karşı yıllardan beri mücadele veren bir lider olduğuna değinen Balta;  Demokrasiden bahsedenler, vesayetten bahsedenler, şimdi özgürlükten bahsedenlerin yönettiği Türkiye'den bir kesit sizlere sunmak istiyorum. Belediye Başkanlığı yapan bir büyüğümüz, Kars’ta bir yazarın okuduğu şiir dolayısıyla 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 99’da 10 ay ceza evine girdi. Ondan sonra bu millet yıllardan beri çektiği bu vesayet anlayışına karşı onu lider olarak gördü. 14 Ağustos 2001’de parti kurdu. 3 Kasım 2002’de bu millet Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını tek başına iktidar yaptı. Recep Tayyip Erdoğan o şiirden dolayı milletvekili seçildi mi? Ne oldu, Anayasa’nın maddesi değiştirildi tekrar seçim yapıldı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’ten milletvekili oldu. 2006’da Danıştay Saldırısı oldu. Bugün ki özgürlükçüler varya Danıştay saldırısında AK Partiyi suçladı. Anıtkabir’e yürüdüler. Orada bizim parti yetkilileri linç edeceklerdi. Arkasından kim çıktı. Onların kullandığı terör odakları çıktı. Türkiye’de Cumhuriyet mitinglerini başlattılar. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AK Parti’ye kapatma davası açıldı. Cezalar verildi ama Recep Tayyip Erdoğan daim dik ayakta milletin verdiği iradesini namusu gibi korudu, korkmadı yoluna devam etti. MİT krizi, ondan sonra Gezi olayları. Bu olayların amaçı neydi? Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek. Sandıkla iktidar olamayanlar vesayet odaklarıyla iktidar olmayı çalıştılar.

SAYIN ÖRS ve KAYA’YA SORMAK İSTİYORUM?         

17 - 25 Yargı Operasyonları yapıldığını söyleyen Balta konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  En sonunda da 15 Temmuz’da yine bu Fetöcülerle alçaklarla darbe yapılmak istendi. Recep Tayyip Erdoğan milletin önünde daim dik durarak bu alçaklara, hainlere prim vermedi. En güçlü olduğumuz, en rahat olduğumuz dönemlerde bir yerlerden düğmeye basıldı. CHP, kesinlikle ağzına demokrasiyi alamaz. CHP insan hak ve özgürlüklerini ağzına alamaz. Trabzonluların Vatan, Millet, Bayrak sevgisinden hiç şüphem yok. Ancak Baro Başkanı.  Bu provokasyonun önünde Kabe’nin resmi oraya serildiğinde neredeydin? Kaftancıoğlu il başkanı terör örgütleri ile kol kola yürürken, sen neredeydin? Vatan, Milet, Bayrak bizim namusumuzdur. Buradan öyle sallayıp duruyorsun. AK Parti gitsin, ne olursa olsun. Biz ne olursa olsun demiyoruz. Biz vatanımız için, bayrağımız için, Recep Tayyip Erdoğan için canımızı vermeye hazırız. Bizim STK’lara da bir şeyler söylemek istiyorum. Baro başkanı böyle bir açıklama yaparken siz neredesiniz? İki milletvekili arkadaşlarımız var. Her şeyi eleştirirsiniz. Hüseyin Bey akademisyen üniversiteden gelmiş. Severiz. Problemimiz de yok. Ordu, HES ile alakalı gösteriler yapıyor. Milliyetçi tabandan geliyorsun. O İstanbul’da PKK’lılarla kol kola giren, milletvekillerine karşı sesin niye çıkmıyor. Ordu’da ne işin var? Hüseyin Örs’e şunu sormak isterim? Enerji tam bağımsız Türkiye yolunda sayın Cumhurbaşkanımız millileşme istiyor. HES’e karşı, RES’e karşı, Nükleer’e karşı. Ne yapacağız. Bir formül versin Hüseyin Örs, akademisyen ya? Ahmet Kaya, kardeşim vatanını milletini bayrağını seviyor. Bir kelam etsinler yapılan şeye karşı. Muhalefet yapmak güzel bir şey. Önemli olan milletin iradesine güvenmek lazım dedi.”