Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 22. Dönem Mezuniyet Töreni, Trabzon Valisi Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 Törende yemin ederek diplomalarını alan 250 polis, Emniyet Teşkilatına katıldı.
 Törene Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Polis Eğitim Merkezi (POMEM) Müdür Vekili Metin Sevil, polis adaylarının aileleri ve polisler katıldı.
 Törende konuşma yapan Vali Ustaoğlu “22. Dönem 2018 yılının son gününde genç polis adaylarımızın bu güzel gururunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Burada gururun en büyüğünü yavrularını bu memleketin hizmetine veren kıymetli ailelerimiz yaşıyor. Bugün burada 250 polis adayının eğitimlerini tamamlayarak vatanına, bayrağına, milletine hizmet yolculuğuna çıkan kahraman evlatlarımızın yeminlerine şahitlik edeceğiz. Yeminin ardından onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin bir polisi olarak göreve başlayacaklar. Bu yavrularımız taşıdıkları üniformanın hakkını layıkıyla yerine getirecekler. Onların en büyük kılavuzu ve gücü Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anayasası olacaktır. Biz biliyoruz ki onlar Anayasamıza bağlı kalıp hukukun üstünlüğüne, temel hak ve hürriyetlerine saygı duyarak her birisi ülkemizin farklı yerlerinde göreve başlayacaklar. Taşıdıkları üniforma çok önemli ve kutsal. Ülkemizin geçirdiği bu kritik ve önemli süreçte onların yapacağı görevler çok daha anlamlı olacaktır. Bu memleketin birliği ve bu milletin selameti için onların en büyük davası tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şiarı olacak. Onlar, bir elinde bayrak bir elinde kur-an ile birer vatan sevdalısı olarak görev yerlerine gidecekler. Onlar bir taraftan devleti temsil ederken diğer taraftan da devletin şefkatini, merhametini ülkemizin en ücra köşesindeki vatandaşımıza da gösterecekler. Çünkü devleti temsil eden onların taşıdıkları üniformanın gereği de budur. Biz onların gittikleri yerde görevlerini en güzel şekilde layıkıyla yapacaklarına inanıyoruz. “şeklinde konuştu.
 Polislik mesleğinin disiplin, itaat ve vatanına, devletine, milletine, bayrağına sadakat ve bağlılık olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu “Polis adaylarımız görev yaparken sadece devletine bağlı bu memleketin hizmetinde güzel görevler ifa edecekler. Çünkü ülkemizin çıkmış olduğu yolculuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği hedef muasır medeniyet seviyesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Her biri çıkmış oldukları bu kutsal yolculukta memleketlerine ve milletine güzel hizmetlerde bulanacaklarını düşünüyorum. Onlara başarılar dilerken onları bugüne getiren ailelerini de kutluyorum” dedi.