Trabzon Gazeteciler Cemiyeti UNESCO (Uluslararası Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı) tarafından "Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası" ilan edilen Türk kahvesini kadın gazeteciler ile buluşturuyor.

Bir fincan Türk kahvesinin içine neler sığmaz ki’ düşüncesinden hareketle haftada bir gün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti lokalinde gerçekleştirilen ‘Bir Yudum Kahve Buluşmaları’na Trabzon’da yerel ve ulusal basında çalışan kadın gazeteciler katılıyor.

 Lezzeti ve keyfi için içilen, özellikle kadınlar için bir sosyalleşme aracı olarak görülen Türk Kahvesi Buluşmaları ile kadın gazeteciler çalışma hayatına kısa bir mola verip enerji kaynağı depoluyor. Türk kahvesi içerken mesleki, eğitim, iş hayatı, spor ve sağlık gibi konular konuşularak bilgi alışverişinde de bulunuyor.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde pandemi kurallarına uygun gerçekleştirilen Bir Yudum Kahve Buluşmaları’na Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ayşegül Özdoğan Yıldırım, Kadın Komisyonu Başkanı İpek Cansel Şahin, TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü çalışanlarından Yapımcı Zeynep Ülkü Yılmaz, Karadeniz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Meryem Akgün katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar günün de de kadın gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısı gerçekleştirilirken Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin basın sektöründe büyük bir özveriyle çalışan kadın gazetecilere yönelik bu tür projeleri artırması hedefleniyor.

Öte yandan Kadın gazeteciler TGC Başkanı Ersen Küçük'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.