Karadeniz Bölgesi yapılanması adı altında faaliyet gösteren terör örgütü üyelerine karşı, Terörle mücadelede halkın desteğini de almak isteyen güvenlik güçleri "Alo 140 Terör İhbar Hattı"na gelen ihbarlara kırmızı listedeki teröristi yakalatana 4 milyon TL para ödülü veriyor.



Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere terör örgütlerine tepkili vatandaşlar, İçişleri Bakanlığının kurduğu "Alo 140 Terör İhbar Hattı"nı arayarak güvenlik kuvvetlerine yardımcı oluyor. Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2015 tarihli sayısında yayımlanan 'Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik' ile terörle mücadelede yeni bir dönem başladı. Birçok ülkede uygulanan para ödülü sistemiyle İçişleri Bakanlığı, aranan teröristleri www.terorarananlar.pol.tr internet sitesinden liste halinde ilan etti.
"VATANINA ve GELECEĞİNE SAHİP ÇIK"
Karadeniz'e sızma eylemi gösteren teröristler malımıza, canımıza kastederek, huzurumuzu bozarak bizleri korkutmaya çalışıyorlar. Karadeniz insanının bu teröristlerden asla korkmadığının ispatı olarak onlarla mücadele için Güvenlik güçlerimize yardımcı olmaları gerekmektedir. Sözde Karadeniz yapılanması adı altında faaliyet gösteren terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yardımcı olanlara para ödülleri verilecektir. Karadeniz bölgemizde huzur ve güvenin sağlanması ve terör örgütü üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için yayla evlerinde yiyecek ve her türlü gıda maddesi bulundurulmaması önemlidir. Osmanlı himayesine geçtikten sonra devletinin yanında yer alan Karadeniz insanının terör örgütü üyelerinin yok edilmesi için istikbari desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik, huzur ve güvenimizi sarsan tüm olaylarda Karadeniz insanının vatan sevgisi her şeyden önce geldiğini her zaman kanıtlamıştır. Son zamanlarda terörle mücadele de üstün başarı sağlayan iç şişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu da hedef seçen terör örgütlerinin imhası için ihbarda bulunan her kişiye devletin koyduğu para ödülü verilecektir. Tüm Vatandaşlarımızı Vatanına sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.  
"KIRMIZI LİSTEYİ İHBAR EDENE 4 MİLYON TL."
Teröristleri;  'Kırmızı', 'Mavi', 'Yeşil', 'Turuncu' ve 'Gri' olmak üzere 5 ayrı kategoride listeleyen bakanlık, yakalanmalarına katkı sağlayanlara 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar para ödülü verileceğini duyurdu. Kırmızı listede bulunan terör örgütü mensuplarından birinin yakalanmasına vesile olana 4 milyon lira, diğer mavi listedekilere bir milyon 500 bin, yeşil listedeki teröristler için bir milyon, turuncudakilere 600 bin ve gri listede yer alan teröristlerin yakalanmasına vesile olanlara 300 bin lira ödül veriliyor. İhbarı doğru çıkan ve ödüllendirilen kişilere ait bilgiler de gizli tutuluyor. İhbarı doğru çıkıp ödülü hak edenlere ödülü nakit ödeniyor. 
Kırmızı Listede 4 Milyon TL. Para ödüllü aranan teröristler: Mehmet Yakışır, Barış Öner
Mavi Liste de 1,5 Milyon TL. Para ödüllü aranan terörist: Celal Kya
Turuncu Liste de 600 bin TL. Para ödüllü aranan terörist: Rahman Sönmez
Gri Liste de 300 bin TL. Para ödüllü aranan terörisler: Reşit Ertuş, Barış Coşkun
 
İSİMLER GİZLİ TUTULACAK
Tüm listelerdeki terör örgütü mensupları şahsen ya da yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, ihbar ediliyor. İhbarlar emniyet güçlerine ve jandarmaya terörle mücadele eden diğer güvenlik birimlerine, yurt dışı elçilik ve konsolosluklara yapılabiliyor. 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve 140 Alo Terör ihbar hatları da ihbar için kullanılabiliyor. İhbar edenlerin kimlikleri sır gibi saklanıyor.