TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ramazan ayının müjdecisi olan Regaip Kandiliniidrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Balta mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile taçlanan, ramazanla bayrama dönüşen mübarek üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. "Regaip” bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına geliyor. Regaip Kandilinin adından da anlaşılacağı gibi Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanda bulunduğu, ibadetlerine çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. Bu gibi mübarek gün ve gecelerin değerlendirilebildiği sürece, güzel amellerle içi doldurduğu, yanlışların farkına varılıp doğru istikamete yönel indiği ölçüde kişi için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. Temennim, milletçe birbirimize olan muhabbetimizin, yardımlaşma, dayanışma hissiyatımızın en güzel şekilde yaşanacağına inandığımız bu günlerin, huzur ve afiyetimizi daha da güçlendirmesidir. Rabbim bu bereketli gün ve geceyi hepimize mübarek kılsın. Bu mübarek gecenin başta salgın hastalık olmak üzere dertlere derman, hastalara şifâ ve tüm insanlığa barış huzur getirmesini diliyorum.

Üç aylara ulaşmanın hazzı ile mübarek Regaip Kandilini kutlar, Trabzonlu hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."