Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıl dönümü kapsamında, Şalpazarı İlçesi Sis Dağı mevkiinde şehitler için anma yürüyüşü, Kur’an-ı Kerim Tilâveti ve dua programı düzenlendi.



Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği dev organizasyonla, Sarıkamış Şehitlerimiz, Şalpazarı İlçesi’nin Sis Dağı zirvesinde dualarla anıldı.
Trabzon Valiliği’nin himayesinde düzenlenen anma töreni Sis Dağı eteklerinde asker, öğrenci ve sivil vatandaşların zirveye yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Kaymakam Murat Beşikci, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şalpazarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban ile çevre İlçelerden de çok sayıda daire amiri katıldı.
Yürüyüşte askerler, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte 100 metre uzunluğundaki Ayyıldızlı Bayrağımızı zirveye kadar taşıdılar.



Sis Dağı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden anma töreninde sırasıyla; Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu ve Trabzon Vali Vekili Nusret Şahin birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda 103 yıl önce Sarıkamış’ta vatan uğruna Şehit düşen 90 bin askerimiz saygıyla anıldı.
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü ve Tören organizasyonunun Şalpazarı İlçesi’ne ve Sis Dağı’na çok yakıştığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Köseoğlu, “Görünüyor ki, Şalpazarı bu organizasyona sahip çıktı. Sarıkamış Şehitlerimizi ve tüm Şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anarken, bu organizasyonu düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzü de kutluyoruz” dedi.
Konuşmalardan sonra Şalpazarı İlçe Müftülüğü görevine de vekalet eden Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal Şehitlerimiz için dua yaptı.
Törenin ardından vatandaşlara çorba, ekmek ve çay ikram edildi. Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Törenine 2 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor. Vatandaşlar törenin ardından Sis Dağı’nın karla kaplı zemini üzerinde güneşli havada gezinti yaptılar. Törene AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ömer Özdin ve diğer bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı.