Karadeniz Teknik Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu tarafından,  14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Tonya Salih Malkoçoğlu Parkı’nda bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte vatandaşlara şeker hastalığı (diyabet) konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kan şekeri ölçümü yapıldı. Ölçümün ardından Tonya Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri tarafından multidisipliner bir çalışma ile hazırlanan ve içerisinde diyabette beslenme, egzersiz, insülin kullanımı ve bakım konularının yer aldığı “Diyabet ve Sağlıklı Yaşam” adlı kitapçık hediye edildi. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte 200 kişinin kan şekeri ölçüldü. Vatandaşlar, yapılan etkinlikten memnun kaldıklarını ve halkı bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin sıklıkla yapılması gerektiğini ifade ettiler.
Dünya Diyabet günü nedeniyle KTÜ- Tonya Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından halka yönelik şeker hastalığı (diyabet) konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sağlık taraması yapıldı.
"İNSAN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR"
Tonya Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı İlyas Ün faaliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu gün burada Dünya Diyabet Günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve vatandaşımızı bilgilendirmek amacı ile etkinlik düzenledik. 1991 yılından beri düzenlenen Dünya Diyabet Günü ‘nün en önemli farkındalık kampanyasını düzenlemekten mutluyuz. İnsan sağlığının korunması tedavi olmasından daha öncelikli ve önemlidir. Yapılan çalışmalara göre diyabet hastalarının oranının yüzde 100 arttığı ve Türkiye de 10 milyonun üzerinde diyabet hastası olduğu bilinmektedir. Hastaların üçte birinin diyabet hastası olduğunun farkında olmaması nedeni ile burada bu farkındalığı oluşturmak için bir aradayız. Tonya Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından diyabet ve kan şekeri taraması gerçekleştirdik.  Vatandaşlarımız ise yoğun ilgi gösterdiler öğrencilerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum dedi.”