13-17 Ekim 2019 tarihleri arası Vakfıkebir İlçesinde ikamet eden Kıbrıs Gazileri ile LEFKOŞA-GİRNE- GÜZELYURT-GAZİMAĞUSA gezisi yapıldı.



Vakfıkebir İlçesinde ikamet eden Kıbrıs Gazilerimiz için 45 yıl aradan sonra Kıbrıs’ı ziyaret etmeleri sağlandı.
Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral’ın organize ettiği, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta’nın desteğiyle düzenlenen gezide sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Vakfıkebirli Kıbrıs Gazisi Sabahattin Mesci, 1974 Kıbrıs harekatı sırasında aynı cephede ve aynı siperde beraber yan yana savaşırken şehit düşen arkadaşının mezarını görünce göz yaşlarını tutamadı. Şehit arkadaşının mezar taşına sarılarak ağladı. Yapılan gezide, Kuzey Kıbrıs’daki şehitlikler, Lefkoşa – Girne - Güzelyurt - Lefke - Erenköy ziyaret edildi. Geziye Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İsmet Bank ile birlikte 5 gazimiz katıldı.
“ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZDIR”
Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral yaptığı açıklamada; "Bu aziz milletimiz her zaman şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlık göstererek açtığı yollardan yürüdü ve bu topraklarda yaşadı. Bizim şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuz çoktur ve biz de bir nebze gazilerimize önem verdiğimizi göstermek adına Kıbrıs gazilerimizi 45 yıl önce vatan toprağı için, milletimiz için hiç düşünmeden gidip savaştıkları toprakları görmeleri için 5 günlük bir Kıbrıs gezisi düzenledik. Onlar için ne yapsak azdır. Gazilerimize geçmişteki mücadeleleri için çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.