Trabzon Dernekler Federasyonu (TDF) öncülüğünce düzenlenen 11. Trabzon Tarih Kültür Sanat Tanıtım Günleri 3-6 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında yapıldı.



Etkinlik alanında başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilçe belediyeleri, yöresel ürünler ve yöresel kıyafet standları Trabzonluların buluşma mekanı oldu.
Yenikapı etkinlik alanında yapılan tanıtım günlerine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TBMM Başkan Vekili Celal Adan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, siyasi parti mensupları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Ustaoğlu, Karadeniz’in gözbebeği olarak nitelendirdiği Trabzon’un, maddi-manevi tüm kültürel değerlerini, İstanbul'dan Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyor olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.
Sıla hasreti çeken hemşehrilerine ve Trabzon’a ilgi duyan, şehri merak eden misafirlere, Trabzon’u bir nebze de olsun yaşatmak ve tanıtmak için bu organizasyonun düzenlendiğini anlatan Vali Ustaoğlu, emeği geçen ve fedakârlık gösteren herkese teşekkürlerini sundu. Vali Ustaoğlu konuşmasının sonunda katılımcıları, Trabzon'un güzelliklerini yerinde görmek üzere kente beklediklerini ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Deniziyle, yaylalarıyla, ormanlarıyla, horonuyla-kemençesiyle hoşgörülü ama her daim dik duran, memleket sevdalısı üretken insanlarıyla ve tabi Trabzonspor’uyla gerçek bir Türkiye markasıdır Trabzon. Binlerce yıllık tarihiyle, sayısız kültürü ve onlarca medeniyetiyle, Uzungöl’üyle, Ayasofya’sı ve Sümela’sıyla tam bir turizm şehridir Trabzon. Köftesi ve hamsisiyle, kuymağı ve peynirlisiyle, ekmeği ve karalahanasıyla her damağa lezzet sunan bir şehirdir Trabzon” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından Vali Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı murat Zorluoğlu Trabzon Tanıtım Günleri için kurulan ve Trabzon’a özgün ürünlerin yer aldığı stantları gezdiler.