CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediyesi'nce inşaatına başlanacak olan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.



Törende konuşan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, kendisinin İBB başkan adayı olduğu döneme gönderme yaparak, '1994'te yarım bıraktığımız bir iş var. Çok az bir oy farkıyla Türkiye'nin seyri değişmişti. Ekrem İmamoğlu'nun, bizim 94'te yarım bıraktığımız bayrağı alıp yükselteceğine inanıyorum. Yaşar Kemal yaşasaydı, Ekrem İmamoğlu'na ve Ali Kılıç'a oy verirdi'' dedi. Livaneli'nin ardından sahneye çıkan İmamoğlu, usta sanatçıya, ''Sayın Zülfü Livaneli'ye desteği için çok teşekkür ediyorum. O yarım kalan işi de 1 Nisan'da bitireceğiz'' dedi.


 
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah Bağcılar ve Avcılar'da başladığı seçim turunu, öğle saatlerinde Maltepe'ye taşıdı. İmamoğlu, Maltepe'de ilk olarak ''Doğu Karadeniz Buluşması''nda STK temsilcileri, kanaat önderleri ve iş insanları ile bir araya geldi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, ''Belediyelerimizin birçoğu, başarılara imza atarken, inanın belki de eforunun, enerjisinin büyük bir kısmını da İBB'deki uyumsuzlukları da çözmek için ciddi efor sarf ediyor. Ben de belediye başkanlığı yaptım. Yaşadığım şu ki; inanılmaz bir partizanlık ve yok sayma üzerine, hizmetin ikinci sıraya, hatta üçüncü sıraya atıldığı, sadece talimatlar üzerine hareket edildiği ve seçilen belediye başkanı arkadaşlarıma da üzülüyorum diğer partiden, inanın bir hükmünün ya da bir iradesinin olmadığı, hatta, 'İstifa et' dediklerinde, istifa etmek zorunda kalan, yarın bir gün de ne olacağı belli olmayan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız bazen, çok insani, gerekli bir konuyu getirdiğimizde, kolaylıkla imza atacağı bir hususun altına imza atamıyor'' dedi. İmamoğlu, toplantının yapıldığı otelden ayrılırken, lobide kendisini bekleyen, Selmin ve Semih çiftinin kızları Aden'in doğum günü pastasını kesti.
 
Livaneli: ''1 Nisan'da, AK Parti'ye güzel bir İstanbul sürprize yapalım!''
 
İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP yöneticileri, milletvekilleri ile sanatçı Zülfü Livaneli'nin de hazır bulunduğu Altayçeşme Mahallesi'ndeki Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Vatandaşlar, yol boyunca ve evlerinin balkonlarından İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu. Yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu bir kalabalığın izlediği tmel atma töreninde ilk konuşmayı Maltepe Belediye Başkanı ve başkan adayı Kılıç yaptı. Kılıç, ''Daha önce Türkan Saylan Kültür Merkezi'ni açmıştık. Şimdi Türkan Saylan ile Yaşar Kemal'i Maltepe'de buluşturuyoruz'' dedi. Kılıç'ın ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ise ''İstanbul, Ekrem İmamoğlu ile yeni bir başlangıca hazır'' diye konuştu. Törenin üçüncü konuşmasını sanatçı Zülfü Livaneli yaptı. Livaneli, ''1994'te yarım bıraktığımız bir iş var. Çok az bir farkla Türkiye'nin seyri değişti. Ekrem İmamoğlu'nun, bizim 94'te yarım bıraktığımız bayrağı alıp yükselteceğine inanıyorum. Yaşar Kemal yaşasaydı, Ekrem İmamoğlu'na ve Ali Kılıç'a oy verirdi. 1 Nisan'da, AK Parti'ye güzel bir İstanbul sürprize yapalım'' şeklinde konuştu.
 
''Çocukları eşitlemeye geliyorum''
 
Son olarak sahneye İmamoğlu çıktı. Yaşar Kemal'in adının verildiği kültür merkezinin temel atma törenine katılmaktan gurur duyduğunu belirten İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi: "Şu omuzlarıma öyle sorumluluklar yüklüyorsunuz ki, inanılmaz. Ama birinci sırayı çocuklara veriyorum. Çocukların o pırıl pırıl gözleriyle gelip, hiçbir şey talep etmeden karşılıksız size kucak dolusu sarılıp sonra, 'İnşallah seçilirsiniz' diyor ya, bunun tarifi yok. Öyle bir sorumluluk yüklüyorlar ki, o zaman diyorsun ki, ben bu şehrin çocuklarına hizmet etmeliyim, ben bu şehirde Maltepe'deki Kadıköy'deki, Sultanbeyli'deki, Başakşehir'deki, Bağcılardaki çocukları eşitlemeye geliyorum. Aynı seviyede hizmet sunmaya geliyorum. İkinci sırayı kadınlara veriyorum. Toplumun kaygılarını yürekten sezen ve inanın öyle güzel duygularla sahiplendiniz ki, dünyanın en değerli duygularıyla beni sahiplendiniz. Herkese sevgilerimi saygılımı sunuyorum. Biz, bu şehirde kadınların hayatta eşit bir şekilde var olmalarını, bu şehri onlar için güvenli bir hale getirmeyi, çağdaşlığı her koşulda eşit bir şekilde yürütmeyi sağlamayı, bu güzel ortamı İstanbul'un her köşesiyle kadınlara uygun bir şekle sokmayı var etmeye geliyoruz. İstanbul'da çocuklar ve kadınlar mutlu değilse bu şehirler mutlu olamaz."
 
"Partizanlığı bu şehirde bitireceğiz"
 
İBB'de partizanlığı bitirmeye geldiklerini kaydeden İmamoğlu, "İstanbul'un vakti çalındı. Zülfü Livaneli ağabeyime teşekkür ediyorum. Şüphe duymasın o yarım kalan işi 1 Nisan'da bitireceğiz. 1 Nisan'da o kadar güzel o kadar değerli işler üreteceğiz ki gurur duyacaksınız. Dışarda kimseyi bırakmayacağız. İnanın her yerde söylüyorum ben Cumhuriyet Halk Partili olmakla gurur duyuyorum. Ben CHP'nin evladıyım. Ancak şunu söyleyeyim, bu kardeşiniz herkese eşit davranırken, tüm partililerin oyunu isteyip, herkese hizmet ederken, ilk saygı duyması sahiplenmesi gerekende CHP'lilerdir. Yani biz partizanlığı bu şehirde bitireceğiz. Boğdular bizi partizanlığa boğdular, çok kötü yaptılar, insanları ayırdılar. Yapılacak işleri yapmadılar, yapılacak işleri yapmadılar, hata üzerine hata yaptılar. Sonra ihanet ettik dediler. Biz bu şehre artık ihanet edilmesini istemiyoruz, ne ihanet edeceğiz. Ne de edene müsaade edeceğiz" dedi. Temel atma töreninden sonra Maltepe turuna çıkan İmamoğlu, yol boyu kendisine ilgi gösteren vatandaşlara, seçim otobüsünden kısa bir konuşma yaptı.