Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Son Başvuru Tarihi: 01 Şubat 2021

İl Müdürü Erdem AKBAY,yapılandırma müracaatlarında son günlerin yaklaşmakta olduğunu belirterek yapılandırma hükümlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların 01 Şubat 2021 tarihi bitimine kadar müracaata bulunmaları gerektiğini söyledi.

Akbay,yapılandırma düzenlemesinin vatandaşlara önemli avantajlar sağlayacağını ifade etti.

“FAİZLER SİLİNİYOR”

Yapılandırma kapsamında anapara borçlarının gecikme cezası, gecikme zammı veya kanuni faizleri gibi ferilerinin silineceğinin altını çizen Akbay, silinen faizleri Yİ-ÜFE (YurtiçiÜreticiFiyatlarıEndeksi) ile günceleneceğini belirti. İl müdürü Erdem Akbay,peşin ödemelerde anaparaya ilave edilen Yİ-ÜFE tutarında %90 indirim olacağını ayrıca idari para ceza asılarının %50’sinin silinerek kalan yarısına gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE uygulanarak günceleneceğini söyledi.

ÖDEMELER PEŞİN VEYA TAKSİTLER HALİNDE YAPILABİLECEK”

İl müdürü Erdem Akbay; borçlarını yapılandıran vatandaşların ödemelerini ister peşin isterlersede taksitler halinde yapabileceklerini ifade etti. Taksit seçenekleri 6, 9, 12 ve 18 ay olup taksitler ikişer aylık periyodlarla ödenecektir.

“BORCUNUZUYAPILANDIRIN FIRSATIKAÇIRMAYIN”

Bugüne kadar herhangi bir nedenle borçlarını ödeyememiş vatandaşların muhakkak bu önemli fırsatan faydalanmalarını istediklerini söyleyen İl müdürü Akbay, vatandaşların son başvuru tarihini kaçırmamaları temennisindebulundu.