Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem ve seçim gündeminin ele alındığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. ''Türkiye için hemen şimdi'' mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Mart'ta seçim kararı alarak süreci başlatacaklarını duyurdu.

''10 MART'TA SEÇİM KARARI ALACAĞIZ''

Gündem sapmasına yol açarak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması şarttır. 14 Mayıs tarihinde seçimin yapılmasının bize bu imkanı vereceğine inanıyoruz. Seçim sürecindeki gündemimizde deprem olacak. 10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz.

''TÜRKİYE İÇİN ŞİMDİ''

LİSE ÖĞRENCİLERİ ÇOK AMAÇLI DRON GELİŞTİRDİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ÇOK AMAÇLI DRON GELİŞTİRDİ

Türkiye'nin vakit kaybına, enerji israfına, dikkat dağınıklığına tahammülü yoktur. Bunun için, Türkiye için hemen şimdi diyoruz. Türkiye'nin, bu afetlerin yaralarını sarması, doğrudan ve dolaylı etkilerini toparlaması için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı vardır.

İkametgahını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerin hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlıyoruz''