AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun başlattığı “TEKNOFEST 2022 TRABZONA” etkinliğine destek çıktı.

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Trabzon’a çok şey katacağına vurgu yapan Milletvekili CORA, “İlk yıl 4 bin 333 takım, ikinci yıl 17 bin 773 takımın yarıştığı festivalde bu yıl COVID-19 salgınına rağmen Gaziantep’te rekor sayıya ulaşıldı. 81 il ve 84 ülkeden başvuruların geldiği festivalde 20 bin 197 takım ve 100 binin üzerinde genç müracaat yaptı. Biz Trabzon’da yeni bir rekor başvuru olacağına inanıyoruz ve şehir olarak bu organizasyona talibiz.” dedi.

CORA, “TEKNOFEST 2022 Festivalinin Trabzon’da yapılması için Milletvekilimiz Sayın Bahar AYVAZOĞLU’nun başlatmış olduğu girişimi canı gönülden destekliyorum. Ulusal ve Uluslararası festivallerin ve organizasyonların şehrimizde yapılması ilimizin marka değerine güç ve katkı sağlar. Şehrimizin evladı bu festivalin mimarı Selçuk BAYRAKTAR beyin bu çağrımızı dikkate alacağına yürekten inanıyorum. Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali şehrimize çok yakışır.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ CORA, BM’NİN KARARINI NASIL YORUMLADI?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Birleşmiş Milletlerin Türkiye ile Libya arasında mutabakatı tecil etmesini, “Strateji, Akıl, Güç ve Cesaret birleşince uluslararası arenada sözünüz geçer.” şeklinde yorumladı. BM’nin kararı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan’ın AB’yi de arkasına alarak Türkiye’yi Sevilla Haritası ile Akdeniz’de dar bir alana sıkıştırmaya yönelik siyasi oyunlarının bir kez daha bozulduğunu ve adeta çöpe atıldığına vurgu yapan CORA, “Strateji,Akıl,Güç ve Cesaret birleşince uluslararası arenada sözünüz geçer.Libya ile yaptığımız deniz sınırı anlaşması Birleşmiş Milletler tarafından tescil edildi.Ülkemize dayatılan Seville haritası çöp oldu.Mavi vatanda söz sahibi Türkiye oldu.Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan” dedi.