Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere Mahallesi’nde söküm çalışmalarına devam edilen Çimento Fabrikası’nda, öğütme ve paketleme işlemlerine devam edildiğinin tespit edilmesi üzerine öğütme ünitesinin faaliyetine son verdi.
 
Anlaşma gereği Değirmendere Mahallesi’nden taşınmak mecburiyetinde olan Aşkale Çimento Fabrikası’nda söküm işlemlerine bir süredir devam ediliyordu. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekiplerince 7 Eylül 2017 tarihinde fabrikada yapılan denetimde söküm işlemlerine devam edilmekle birlikte “öğütme ve paketleme” faaliyetlerinin sürdürüldüğü tespit edilerek tutanak tutuldu. 7 Eylül’de yapılan bu tespitin ardından 8 Eylül’de Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. Değirmendere Fabrika Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Öğütme ve paketleme faaliyetinin derhal durdurulması, fabrika sökme işleminin ara verilmeden sürdürülmesi, aksi takdirde mühürleme ve ceza tutanakları ile kanuni işlem tesis edileceği” bildirildi.
 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerince bugün (27 Eylül 2017) yapılan denetimlerde sökme işlemine devam edilmekle beraber öğütme ve paketlemeye aralıklı devam edildiğinin görülmesi üzerine tutanakla durum tespiti yapıldı ve öğütme faaliyeti durdurularak durum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirildi.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLADI
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yapılan incelemelerde fasılalı öğütme faaliyetine devam edildiğinin tespit edilmesi üzerine, 7 Eylül 2017’de düzenlenen tutanak ve gönderilen resmi yazı sonrasında 27 Eylül 2017’de tekraren durumun incelenmesi neticesinde yine ardalanmalı faaliyete devam ediliyor olması münasebetiyle üretim ünitesi mühürlenmiş ve gerekli tutanaklar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletilmiştir.” denildi.