Genel seçimlerin tamamlanmasının ardından, yerel seçimlerde kimlerin aday olabileceği konuşulmaya başlanıldı. Büyükliman Yöremizde yaşanan son gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yaptık.



Vakfıkebir ilçemizde Belediye Başkanı Muhammet Balta ilçeye tarihinin en büyük hizmetlerini gerçekleştirdi. Vakfıkebir’e 4 yılda kamu ve belediye aracılığıyla 170 milyon TL yatırım yapıldı. Başkan Muhammet Balta’dan ilçe genelinde memnuniyet var. Rekorlarla dolu hizmetlerinin yanı sıra insan ilişkileri ve kişiliği ile Vakfıkebir’e büyük bir değer kattı.  Başkan Muhammet Balta’nın yeniden aday adayı olmasına ve aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Vakfıkebir’de MHP’den Murat Aksoy yeniden aday olabilir.  CHP ve İYİ Parti’nin ortak aday çıkarması muhtemel. Kamuoyunda son zamanlarda ismi çokça zikredilen ve gündeme gelen bir diğer yeni isim ise toplumdaki saygın kişiliği ve insanlarla olan diyalogu üst seviyede olan, halk tarafından sevilen sayılan önemli bir şahsiyet. İlçe Halkının olur vereceği ve destek olacağı bir isim. İlçede başarılı ticaret faaliyeti olan ayrıca Esnaf Odası Başkanlığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalar ile gündem yaratan Kadem Sağlam'da aday olacağı söylentileri sıkça dillendiriliyor.
Esnaf Odası Başkanı Kadem Sağlam, Belediye Başkan adayı olacak mı?
Olup olmayacağı veya hangi partiden aday olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı söyleniyor. Vakfıkebir de yerel seçimler şimdiden hız kazanmaya başladı.
Beşikdüzü ilçemizde Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu yeniden aday olmayacağını ifade etse de AK Parti’nin kendisi ile yola devam etme konusunda ısrarcı olabileceği belirtiliyor. Beşikdüzü’ne bazı projeler kazandıran Orhan Bıçakçıoğlu’nun rakiplerinin kimler olacağı da merak konusu. CHP’den eski Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe Başkanı Şakir Yenigün ve ASKF Başkanı Cahit Erdem’in adaylık için isimleri geçiyor. Halkın taleplerine bakıldığında Ramis Uzun’un bir adım önde olduğu belirtiliyor.
Çarşıbaşı’nda Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ‘Ustalık dönemimle de ilçemize hizmet etmek istiyorum’ diyerek bir dönem daha devam etmek isteğini dile getirmişti. Coşkun Yılmaz’da kişiliği, karakteri ve hizmetleriyle ilçe halkının sevdiği önemli bir isim. Aynı partiden Zekeriya Karaçengel ve Selim Kaya’nın da aday adayı olacakları yönünde duyumlar alıyoruz. Çarşıbaşı’nda AK Parti’nin adayının belirlenmesinde parti tarafından yapılacak olan anketlerden kimin adının çıkacağının önemli olduğunu belirtelim. Bu ilçemizde MHP eski İlçe Başkanı Halil Kul’unda aday olacak önemli bir isim olduğunu ilave edelim.
Tonya ilçemizde Başkan Osman Beşel bir dönem daha hizmetlerine devam etmek isteyecektir. Bu ilçemizde eski Belediye Başkanı Ahmet Kurt’un adı da sıkça konuşuluyor. CHP’nin adayının kimin olacağı ise belirsizliğini koruyor. Dr. Dilaver Yıldırım ve Mustafa Aydın adaylık için en önemli isimler olarak öne çıkıyor.
Şalpazarı’nda, Belediye Başkanı Refik Kurukız MHP’den veya AK Parti’den aday olabilir. Eski belediye Başkanı Fehmi Cengiz’de aday olacağını açıklamıştı. AK Parti’den Fatih Yılmaz, Nevzat Çabuk, Muzaffer Türkmen adaylık için konuşulan diğer isimler. Şalpazarı’nda Refik Kurukız'ın alacağı karar seçimin gidişatını belirleyecektir.