Ankara Atatürk Kültür Merkezinde başlayan Trabzon Tanıtım Günleri 03-06 Mayıs tarihleri arası devam edecek...

HABER ve FOTOGRAFLAR AŞAĞIDADIR...






Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri bugün başladı. 3-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Trabzon Tanıtım Günlerinin açılışında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar hazır bulundu. Gurbetteki Trabzonlular ve Trabzon sevdalılarının akın ettiği etkinliklerin açılış programı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının konseriyle başladı. Marşlarıyla katılımcıları coşturan Mehteran Takımının ardından sahne alan Akçaabat Horon Ekibi Ankara’da horon resitali sundu. Protokol konuşmalarından önce son olarak ise Trabzon Tanıtım Filmi yayınlandı.





 
TRABZON SİZLERİ BEKLİYOR
Ankara’daki Trabzon Tanıtım Günlerinin açılışında kürsüye ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu çıktı. Trabzonluların selamını katılımcılara ileten Gümrükçüoğlu, herkesi Trabzon’u görmeye, Trabzon’u yaşamaya davet etti. “Trabzon’daki 780 bin hemşehriniz adına, dünyadaki 4 milyon Trabzonlu adına ‘hoş geldiniz şeref verdiniz’ diyorum” diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu, “3-6 Mayıs’taki bu Trabzon Günleri inşallah yarınlarımızın daha da iyi olmasına vesile olacaktır. Trabzon sizin şehrinizdir. Gelişen, çalışan bir şehirdir. İŞKUR İl Müdürümüzle sabah konuştuk. İşsizlik oranlarının en az olduğu şehir Trabzon. Trabzon’un insanı bu ülkenin, bu vatanın, bu devletin, bu bayrağın çimentosu, omuz verenidir. Trabzon insanı bunu tarihten beri her zaman taşıdı, bundan sonrada ilelebet taşıyacak. Trabzon bugün şehre kazandırılacak Yeşil Endüstri Adasıyla, demiryolunun ihale edilecek olmasıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın diğer yatırımları ile Trabzonspor’un yeni stadı, onun bitişiğinde yapılacak olan şehir hastanesi kompleksi ile belediyelerimizin hizmetleri ile sizi bekliyor. Trabzon yeşilin ve mavinin harkülade dansıyla, konaklama tesisleriyle, insan sevgisi taşıyan yürekleriyle birlikte her zaman sizleri misafir etmekten şeref duyacaktır. Bu kadim şehre hizmet etmiş olan herkesi şükranla anıyoruz. Ama son 15 yılda Trabzon’u gecesini gündüzüne katarak hizmetlerle donatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımıza, TBMM Başkanımıza, tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize ve bürokratlarımıza Trabzon halkı adına şükranlarımı arz ediyorum. Trabzon vatanını, milletini, bayrağını, devletini, mukaddesatını ilelebet savunmaya devam edecektir. Bu şehir sizin şehrinizdir. Trabzon, tek devlet tek bayrak tek vatan, tek millet ortak paydasını yaşayan ve yaşatan 81 milyon vatandaşımızla birlidir, beraberdir” diye konuştu.



 
TRABZON İLKLERİN ŞEHRİDİR
Trabzon Milletvekilleri adına söz alan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise konuşmasında Trabzon’un her yönüyle ilklerin şehri olduğuna dikkat çekti. Balta, “Trabzon Üniversitesi kuruluyor. Demir yolu ihale ediliyor. Trabzon’umuzun 18 ilçesi, hepsi buradalar. Trabzon her zaman ilklere imza atmıştır. Bu günleri de ilk defa Ankara’da Trabzonlu bakanımız Faruk Özak başlatmıştır ve tüm iller bunu örnek omlaştır. Bu geleneği başlatan Faruk Özak bakanımıza, sürdüren Erdoğan Bayraktar bakanımıza ve himayelerinde bu etkinlikleri sürdüren İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ediyoruz. Trabzon ilklerin şehridir. Anadolu’ya şampiyonluğu da Trabzonspor getirmiştir.  Vatan uğruna, bayrak uğruna canlarını veren, bu güzellikleri yaşamamıza sebep olan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
SADECE YÖRESEL ÜRÜNLER SATILIYOR
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise konuşmasında Trabzon Tanıtım Günlerinin içeriği hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yavuz, “18 ilçemiz her yönüyle burada tanıtılacak. Yöresel ürünler çadırında sadece Trabzon ürünlerinin, yerel ürünlerin bulunduğunu ifade etmek istiyorum. İçişleri Bakanımızın özel selamını iletmek istiyorum. Şuanda Sayın Cumhurbaşkanımızla yurtdışında oldukları için buraya katılamadılar. Kendilerinin himayelerinde bu etkinlikler gerçekleştiriliyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın selamlarını da arz ediyorum” diye konuştu.
 
MİLLİYETÇİLİK KÖYÜNDEN
BAŞLAYARAK DEĞERLERİNİ SEVMEKTİR
Trabzon Tanıtım Günlerinin açılışını gerçekleştiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Trabzon’un Türk-İslam tarihi için önemine dikkat çekti. “Güzel bir vesile ile bir aradayız. Güzel bir gelenek olmuşmuş” diyerek sözlerine başlayan Kahraman, “Şehirlerimizi tanıyoruz, kaynaşıyoruz ve bütünleşiyoruz. Birlik ve beraberlik için görüşmek ve konuşmak şarttır. Milliyetçilik köyünden başlayarak ülkesine, bayrağına kadar değerlerini sevmektir. Yoksa milliyetçilik kafatasçılık değildir. Milliyetçilik birbirini sevmek, bütünleşmektir” dedi.
 
TRABZON’UN FETHİ RİZE’NİN,
ARTVİN’İN FETHİDİR
Konuşmasında Trabzon’un yüz akı bir şehir olduğunu ifade den TBMM Başkanı kahraman, “Ben bir Rizeli olarak gençliğimde Trabzon’a bağlı olduğumuzu kabul etmezdim. Fakat tarih öyle demiyor. Tarih Rize’nin bir kaza olarak Trabzon sancağına bağlı olduğunu söylüyor. Hep buralardan geldik, şehrimizi ülkemizi sevdik, ülkemizi geliştirdik. Şanlı bir tarihimiz var. Tarihimizi bilmek zorundayız. Trabzon’umuz ayrıca padişahlar şehri olarak anılır. Fetih eden Fatih, orada valilik yapan Yavuz, orada doğan Kanuni. Bunlar çok büyük şahsiyetler. Trabzon’un toprağı bereketli. Fatih Sultan Mehmet 15 Ağustos 1461’de Trabzon’u fetih etti. Rumi takvimle miladi takvim arasında 13 gün fark var. 28 Ağustos Trabzon’un fethidir, Rize’nin fethidir, Artvin’in fethidir.
 
VATANIMIZI BÖLDÜRMEYECEĞİZ,
BAYRAĞIMIZI İNDİRMEYECEĞİZ
Kahraman sözlerini şu şekilde tamamladı: “Toplumumuz tarihine şuuruna sahip olarak aldatmalara ve kandırmalara artık kanmıyor. Daha ileriye gideceğiz inşallah. Cumhurbaşkanımızın güzel bir sloganı var. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak vatan, tek millet. Bu dört esas çok mühimdir. Biz Fatih’imizin, Yavuz’umuzun, Kanuni’mizin açtığı yolda yürüyeceğiz Vatanımızı böldürmeyeceğiz, bayrağımızı indirmeyeceğiz, çok daha ileriye gideceğiz inşallah.”
 
Protokol konuşmalarının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve protokol mensupları tarafından Trabzon Tanıtım Günlerinin açılışı gerçekleştirildi. Ankara AKM’ deki Trabzon Tanıtım Günleri 6 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Etkinlikler boyunca çok sayıda sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecek.