Vakfıkebir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Vakfıkebir ilçesinde yardıma muhtaç iki aileye prefabrik ev yapıldı.

Vakfıkebir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Vakfıkebir ilçesine bağlı Köprücek ve Fevziye mahallelerinde yaşayan iki aileye prefabrik ev yapıldı. Bu iki mahallemizde yaşayan aileleri daha önce ziyarete giden Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta yaşam şartlarına uygun olmayan evlerde yaşam mücadelesi veren ailelerle bir araya gelmiş ve ailelerin daha güzel bir ortamda yaşam mücadelesi verebilmesi için kendilerine yeni birer ev yapma sözü vermişti. Kaymakam Yakuta verdiği sözü tuttu ve prefabrik evleri sahiplerine teslim etti.
“DEVLET OLARAK MADDİ ve MANEVİ HERZAMAN HALKIMIZIN YANINDAYIZ”
İlçe Kaymakamı Mesut YAKUTA Köprücek ve Fevziye Mahallelerinde daha önce yaşam şartlarına elverişli olmayan evlerde yaşayan 2 aileyi ziyaret ederek Köprücek Mahallesinden Sefiye Taşkın’a, Fevziye Mahallesinden Ayşe Afyon’a yeni yaptırılan 48 m2 lik (2+1)  prefabrik evlerini teslim etti. Kaymakam Yakuta bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini, İlçede yaşam koşulları uygun olamayan evlerde ikamet eden ihtiyaçlı ailelerin barınma koşullarının iyileştirilmesi için maddi manevi her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, Sosyal yardım işlerinin gelişmiş toplumlarda kurumsallaşarak yapıldığını belirterek "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fakire fukaraya ihtiyaç sahiplerine, hastaya, öğrencilere elinden geldiği kadar imkanlar nispetinde ciddi katkılarda bulunmaktadır. Bu ev yapma hadisesi de aslında vatandaşın arsayı verip devletinde üstündeki binayı yapmak suretiyle bir devlet millet dayanışması şeklinde olmaktadır.” Dedi.
Yapılan prefabrik evlerin teslimine Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta’nın yanı sıra Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Vakfıkebir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmet Bank, Köprücek ve Fevziye mahalle muhtarları da hazır bulundu.