Kısa adı TEOG olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçis Sınavı sonunda Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Ortaokulu 8/ A Sınıfı öğrencisi Yağız Baş’la bir zafere daha imza atmanın gururunu yaşıyor.
 
2016- 2017 Eğitim- Öğretim Yılı TEOG Sınavı’nda 120 sorudan 119’unu doğru cevaplayarak okulunun, öğretmenlerinin, arkadaşlarının ve ailesinin haklı bir gurur yaşamasına da vesile olan Yalıköy Ortaokulu 8/A Sınıfı öğrencisi Mehmet Yağız Baş, planlı ve disiplinli çalışarak emeğinin karşılığını aldığını ifade etti. Başta okul yönetimi ve öğretmenlerine de çok teşekkür eden Yağız Baş, hedefinin fen lisesi olduğunu söyledi.
 
BAŞ AİLESİ: “ASIL BAŞARILI OLAN ÖĞRETMENLERİMİZDİR”
Mehmet Yağız Baş’ın babası ve Yalıköy Muhtarı Yüksel Baş açıklamasında başarının sadece bir kişinin çalışması ile yakalanamayacağına işaret ederek, “Okulun tamamı ve aile olarak verilen destek sayesinde bu başarının yakalandığına inanıyorum. Özellikle bu başarının Yalıköy’de yakalanmış olması çok daha ayrı bir önem taşıyor. Yalıköy Muhtarı olarak düşündüğümde gerçekten çok gurur verici bir olay. Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki; aile olarak çocuğumuzla ilgilendiğimiz kadar öğretmenlerimizin de ilgisiyle, uyarısıyla çocuğumuzun,  okulumuzun bu seviyelere gelmesini sağladık ve hatırı sayılır bir başarı yakaladık. İnşallay Yalıköy İlköğretim Okulu’nun bu başarısı ileriki yıllarda da devam eder. Devam edeceğinden de eminim. Çünkü çok değerli ve üstün yetenekli bir eğitimci kadrosuna sahibiz. Ayrıca öğretmenlerimizin, çocuklarımızla ailelerden daha çok ilgilendiklerine de eminim” şeklinde konuştu. Heyecandan duygulu anlar yaşayan Mehmet Yağız Baş’ın annesi Ayfer Baş ise, sanki çocuğu ile birlikte sınava girdiğini ve o stresi yaşadığını, ancak Yüce Allah’ın kendilerini utandırmadığını ifade etti. Anne Baş, “Bu başarıyı Allah bütün çocuklara da nasip eylesin ve benim çocuklarımı da unutmasın. Ben öncelikle okul müdürüme, öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇELİK: “MİRAS ÇITASINI YÜKSELTTİK”
Yalıköy İlköğretim Okulu Müdürü Hayri Çelik, TEOG’ta elde edilen başarının küçümsenemeyeceğine dikkat çekerek, “Kesin olmayan, ancak öğrencilerimizin bizlere verdikleri bilgilerden edlde ettiğimiz sonuçlara göre  göre başta fedakar öğretmen arkadaşlarımızın, velilerimizin, öğrencilerimizin ve çevredeki yerel yönecilerimizin bizlere olan büyük destekleri sonucu bu süreci başarıyla tamamladığımızı düşünüyorum. İyi bir başarı yakaladık. Ancak bu başarının sadece bu döneme ait olmadığını biliyoruz. Geçmişteki yöneticilerimizin bizlere bırakmış olduğu bu mirası bir çıta daha yukarıya taşımanın gayreti içersinde olduk. Velilerimizle, okul idaremizle her türlü imkanları öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bütün öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarıma ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Edebiyat öğretmeni ve aynı zamanda Mehmet Yağız Baş’ın sınıf öğretmeni olan Zeki Eyüboğlu da, ”Öncelikle öğrencimiizin ailesine çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten ilgili bir aile. Her zaman okulumuzla ilgilenmişlerdir. Ayrıca öğrencimiz de yetenekli bir öğrenci idi ve emeğinin karşılığını aldığına inanıyorum. İnşallah ileride daha iyi yerlere gelecek , güzel günlerin onu beklediğine eminim ve kendisini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.