Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, 2017- 2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle yayımladığı mesajda gelişmiş toplumlarda bilginin güç ve otorite olduğunu söyledi.


 
Kaymakam Yakuta mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan, tohum ek. Ağaç dik, on yıl sonrasıysa tasarladığın. Ama düşünüyorsan yüz yıl ötesini; halkı eğit o zaman. Ulusların en büyük zenginlik kaynağı sahip oldukları insan gücü kaynağıdır. Devletler eğitim yoluyla istedikleri nitelikte insan gücünü yetiştirmeye çalışmaktadırlar. Gelişmiş toplumlarda bilgi; güç ve otoritedir” dedi.
 
“AKIL KENDİLİĞİNDEN GELİŞEMEZ”
Yakuta mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Halk ozanımız Aşık Veysel’in dediği gibi, “Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki: okul”.  İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, akIı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Bu eğitim-öğretim yılında her kademedeki okullarımızda yaklaşık 4700 öğrencimize  500 öğretmenimiz tarafından eğitim-öğretim hizmeti verilecektir”. Mesajında öğrencilere de seslenen Kaymakam Yakuta, “Geleceğimizin en büyük teminatı sevgili öğrenciler; ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan üç-beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler, okullarımızda, kitaplarınızın hazır olarak bekletildiği tek veya çift kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarına uygun olarak akıllı tahtalarla donatılmış dersliklerde ve Z kütüphanelerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız, demokrasiyi koruma adına darbelere karşı durmanız, asla yılgınlığa düşmemeniz ve Ülkemizin geleceğini omuzlarınızda taşımanızdır” ifadelerine yer verdi.
 
“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ VE GÜVENCEMİZDİR”
Öğretmenlere  ve anne babalara da seslenen Kaymakam Yakuta, “Başöğretmen Atatürk'ün , "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; eğitim, uygar ulusların kalkınmışlık sürecinin en belirgin göstergesidir. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan, yorumlayan ve demokrasiye sahip çıkan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe her yönüyle donatılmış olarak yetiştireceğinize olan inancım tamdır. Sayın anne ve babalar; çocuklarımız bizim geleceğimiz, güvencemiz ve en kıymetli varlıklarımızdır. Onlar, aklın ve bilimin rehberliğinde yetiştirilmeye ve korunmaya muhtaçtır. Onların daha mutlu ve çağdaş bir şekilde yetiştirilmesini istiyorsanız daima öğretmenleri ve okulu ile diyalog içinde olmalısınız. Okul yönetimine katılımınız, öğretmen ve okulun diğer organları ile işbirliği yapabilmeniz çocuğunuzun başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim çalışanlarımız, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması  temennisiyle; yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.