AK Parti Trabzon Milletvekili ve Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta, Kısa adı TVİT olan Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu ile sahur programında bir araya geldiler.



TVİT üyelerinin organize ettiği Sahur programına katılan Milletvekili ve Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta, nazik davranışlarından dolayı TVİT üyelerine teşekkür etti.
“İLÇEMİZİN GURURUSUNUZ”
TVİT adına grup sözcüsü işadamı Murat İslam konuşmasında; “Sizleri burada ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz. TVİT üyeleri Vakfıkebirli işadamlarından oluşan, hepsi kendi alanında başarılı ve marka olmuş esnaflarımızın bir araya gelerek oluşturduğu kanaat önderleridirler. TVİT üyelerinin başarılarını sizlerde her defasında dile getiriyorsunuz. Bizlerde TVİT üyeleri olarak sizin birinci sıradan aday olmanızdan gurur duyduk. Bir önceki dönem de Milletvekili seçildikten sonra bu mutluluğu Ankara’ya gelerek de sizinle paylaşmıştık. Bu dönemki adaylığınız ilçeyi olduğu kadar bizleri de ayrı bir heyecanlandırdı. İlçemizin bir gururu olarak her zaman yanınızdayız. Üstlenmiş olduğunuz bu kutsal görevde Allah yar ve yardımcınız olsun. Tüm arkadaşlarım adına görevinizde ve hizmetlerinizde başarılar diliyorum” dedi.
“ÖRNEK ALINACAK ve GURUR DUYULACAK BERABERLİĞİNİZ VAR”
AK Parti Trabzon Milletvekili, Çevre Komisyon Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili adayı Muhammet Balta ise yaptığı açıklamada; “Özellikle sizlere teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bu grubun içinde olan bütün arkadaşlarımızı tanıyorum. Bir çatı altında genç işadamları olarak toplanıp, beraber oturup, beraber kalkıp, beraber hareket etmeniz örnek alınacak ve gurur duyulacak örnek bir davranıştır. Allah bu birliğinizi ve beraberliğinizi bozmasın. Başarılı olmanız bizleri gururlandırıyor. Bir Türkiye, bir Dünya markası olmuş gurubunuzda firmalarımız var. Yaptığınız davranışlarla ilçemize örnek oluyorsunuz. Bizler ilçemizden uzakta yaşayan biri olarak Vakfıkebir’in bir değerini bir markasını dışarıda gördüğümüz zaman mutluluk duyuyoruz. Sizler bu işin ticaret yönündesiniz, bizler siyaset yönündeyiz. Bizler kendimizi siyasete atamış insanlarız. 24 yıldır Trabzon da siyaset yapıyorum. Şehrime ve ülkeme layık olmak için en güzel şekilde hizmetleri yürütmek adına caba harcıyorum. Allah’a şükürler olsun, hiç kimse şunu diyemez. 24 yıldır milletten aldığı gücü kendi şahsi çıkarları için kullandı. Anlımız açık. Sizlerin ve halkımızın karşısında rahatlıkla konuşabiliyoruz. Her bulunduğum ortamda sizlerin gücünü ve nefesini ensemde hissederek çalıştım. Verilen görev ne ise itiraz etmeden başarmak için çalıştım. Doğruluktan, dürüstlükten, adaletten asla taviz vermedim. Kimsenin makamında gözüm olmadı. Verilen görevi en doğru şekilde yerine getirmek için mücadele ettim. Şehrimize yakışır bir şekilde sizleri temsil ettim.
“DOĞRULUKTAN, DÜRÜSTLÜKTEN, ADALETTEN ASLA TAVİZ VERMEDİM”
İlimizde de ilçemizde de esnaflık kültürü, Ahilik Kültürü’nün üst düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Dürüst esnafların olduğu bir şehir burası. Örnek alınacak bir esnaflık kültürümüz var. Dışarıda çoğu insanın örnek aldığı bir şehir burası. Bu şehirde çok değerli büyüklerimiz var. Onları örnek alıyoruz. Bu şehrin esnafında asıl olan güvendir. Şimdi o örnek aldığımız esnaf büyüklerimizin çocukları bu görevi üstlendiler. Teslim aldıkları bayrağı en iyi şekilde doğrulukla, dürüstlükle, en ileriye götürmek için çalışıyorlar. Bu şehirde iş adamlığı zor, siyaset zor, bürokrasi, esnaflık zor. Ama bu şehirde bu süzgeçlerden geçen burada stajyerliğini tamamlayan insanlar Türkiye’nin ve dünyanın her tarafında başarılı oluyorlar. Bunu da görüyoruz. Ben bunu en iyi yaşayanlardan biriyim. Bizim insanımızın mayasında çalışmak, başarmak ve dürüstlük var. Mert ve yiğitlik var. Bunları biz söylemiyoruz. Gittiğimiz bölgelerdeki insanlar bunları dile getiriyor. Bu bölgede zor iş yapıyorsunuz Türkiye’nin farklı bölgelerinde olsanız çok daha büyük işler başarırsınız. Ama önemli olan zoru başarmaktır. Önemli olan doğup büyüdüğümüz şehrin insanlarına hizmet edebilmektedir. Bu aşk bizde var. Hepiniz bu bölgede istihdama katkıda bulunuyorsunuz. Şehrimizden göçü engelliyorsunuz. Ne kadar zor şartlarda olursa olsun ekonomiye katkınız çok fazladır. Her türlü baskıya göğüs geriyorsunuz. Belki ailenizle birlikte rahat hareket edemeyerek özgürlüğünüz kısıtlanıyor. Ama bütün bunlara rağmen sizler yılmadan bu şehirde iş yapmaya çaba gösteriyorsunuz. Bu şehir çok güzel bir şehir. Bu şehir bir sevda, dışarıda yaşayan kişiler olarak bizler bunu daha iyi anlıyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Şehrimize ve insanımıza sahip çıkarak hizmet ediyorsunuz. Şehrimize ve ülkemize katma değer katıyorsunuz.
"ŞEHRİMİZİ MARKALAŞTIRMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORSUNUZ"
Şehrimizi markalaştırma yolunda emin adımlarla yürüdüğünüzü görüyorum. Biz de doğup büyüdüğümüz şehre hizmet getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizin eksikliklerini görüp bütün zorluklara rağmen bu eksiklikleri gidermek için var gücümüzle uğraşıyoruz. İlçemizdeki eksikliklerin giderilmesi için yetkili kişilerle birlikte istişare içerisinde olmalısınız. Sizler birer kanaat önderisiniz. Sizlerin görüşleri ve düşünceleri bizler için elbette çok önemlidir. Bizleri yönlendirecek olan buradaki kanaat önderleridir. Bu şehri bilen, bu şehirde yaşayan kişilerdir. Bu şehirde zorluk çeken kişilerdir. Onun için onların görüş ve önerileri çok önemlidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde ilçe için, bölge için neler beklediğinizi söylemek zorundasınız. İstişare içerisinde eksikliklerin giderilmesi için gayretimizi hep beraber göstermeliyiz. Amacımız milletvekili olmak değil şehrimize en iyi hizmeti getirmektir. Milletimize ve ülkemize nasıl hizmet ederiz düşüncesi içerisindeyiz. Ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Türkiye’yi kuşatıp Türkiye’nin gelişmesini istemiyorlar. Çok dikkatli ve akıllı olmak zorundayız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları iyi analiz etmeliyiz. Türkiye, bölgesinde lider, dünyada ise söz sahibi bir ülke konumuna geldi. Bunlar kolay olmadı. AK Parti ile başlayan Türkiye’nin yükselişi, 24 Haziran’dan sonra yine AK Parti ile Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde şahlanışa geçecektir. Sizler Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek verirseniz, bu milletin sırtını kimse yere getiremeyecektir. İstikrarın devam etmesi, Türkiye’nin 2023-2051 ve 2071 hedeflerine ulaşması için çok çalışmalıyız.
Sizlere yürekten teşekkür ediyor ve sizlerle gurur duyuyorum. Bu birlikteliğinizin ömür boyu devam etmesini diliyorum. İnşallah yine birlikte yeni yatırımlar yaparsınız. Hepinizi kutluyorum dedi.