23-25 Eylül tarihleri arasında Rize’de düzenlenen Karadeniz ve Hazar ülkeleri Karate Şampiyonası’nda Türk Milli Takımını temsilen katılan Vakfıkebirli Karateciler madalya ile döndüler.

Vakfıkebir Cumhuriyet İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu ve Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri olan Asude Tatlı, İrem Kılıç, Sude Çağlar ve Buse Kaya ilçemizi başarıyla temsil ettiler. 6 ülkeden 1200 sporcunun katıldığı turnuvada Yıldız Bayanlar 25 kiloda Asude Tatlı ve 47 kiloda İrem Kılıç ikinciliği elde ederek gümüş madalyanın sahibi oldular. Milli Takım Bayan Komitede İrem Kılıç, Kulüp ve Ülkemiz adına Ümit Bayanlarda Sude Çağlar üçüncü oldular. Takım olarak Sude Çağlar yine üçüncü olarak müzesine Bronz madalya kazandırdı. 47 kiloda rakiplerine kök söktüren Buse Kaya ise üçüncülüğü elde ederek Bronz madalya kazandı.
HALİLOĞLU ÖVGÜLER YAĞDIRDI
Vakfıkebir Cumhuriyet İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Halil Haliloğlu, karate sporunda bir dünya markası haline gelen Vakfıkebir’de spora ve sporculara en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarının altını çizerek, kendilerine her konuda destek olan Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Birol Yüksek ve ekibine teşekkür etti. Haliloğlu, sporcuların yetişmesinde zor şartlara rağmen olağanüstü bir gayret gösteren Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yıldızlar’a da övgüler yağdırdı. Antrenman imkanlarının kısıtlı olmasına rağmen bu başarıya imza atan sporcularını da kutlayan Haliloğlu, perde arkasından kendilerine destek veren Vakfıkebirli iş adamlarına da teşekkür etti. Haliloğlu ayrıca, kulüp olarak bundan sonra da gerek ulusal, gerekse uluslar arası turnuvalarda alacakları başarılı sonuçlarla Vakfıkebir’i ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde olacaklarının sözünü verdi. Sporcuların derece ile dönmeleri ilçede memnuniyet yarattı.