Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, yapımı devam eden Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu inşaatı ile ilgili konuştu: "Vakfıkebirli başladığı işi yarım bırakmaz.

Vakfıkebir'de, İlçe Müftülüğü ve Hacı Ziya Habiboğlu Derneği'nin öncülüğünde yapımı devam eden Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu eğitim kompleksi inşaatının ikinci bloğu da hızla yükseliyor.
Vakfıkebir Kirazlık Mahallesi Sahil Camii arkasında devlet karayoluna 300 metre uzaklıkta bulunan Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu inşaatı ile ilgili İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal: "Vakfıkebirli başladığı işi yarım bırakmaz..." dedi.
Dernek görevlileriyle birlikte çalışmaları birebir takip eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, inşaat alanında yaptığı konuşmasında; "Vakfıkebir İlçe Müftülüğümüzün gözetim ve denetiminde Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursumuzun yatılı pansiyon kısmı ve 100 öğrenciye yakın 4-6 yaş çağı öğrencilerimizin binası tamamlanmak üzere. Sadece iç donanımı ile dış sıvası ve yalıtımı kaldı. Diğer taraftan 600 metrekare alan üzerinde dersliklerimizin yer alacağı binamızın da temelini attık ve dış perdemizi yaptık. Burası da inşallah yükselecek. Yaklaşık 7-8 Milyon TL civarında maliyeti öngördük. Şimdiye kadar 2,5 milyon liralık harcama yaptık. En az 5 milyon daha ihtiyaç var. Bunu da tedarik ettiğimiz yerden yani Vakfıkebir'den ve Vakfıkebirli olup dışarıda bulunan hayır sahiplerinden tedarik edeceğiz. Önümüzdeki yıl bu günlerde inşallah burası hizmete açılmış olacak. Niyetimiz bu yönde. Bu işler hem ağır hem de zor gidiyor. Bu güne kadar tıkanmadık, bundan sonra da inşallah tıkanmayacağız. Vakfıkebirli başladığı işi yarım bırakmaz, bırakmayacak. Önce Allah'a, sonra da onların yardım anlayışına, yaklaşımına güveniyoruz. Hizmette devamlılığın sağlanması bu tür fiziki yapıların ortaya çıkarılmasıyla mümkündür. Kur'an eğitiminin olmadığı yerde başka eğitimlerden söz edilemez, edilmesi de doğru olmaz. Bu manada bu eğitim kompleksinin icra edeceği bir görev vardır. Bu uzun sahil şeridinde böyle bir yapıya ihtiyaç var. Vakfıkebirli hayır sahipleri yaptığı yardımlarla burayı faaliyete geçirdiği gibi faaliyete geçirdiğimizde de inşallah yardımını yapacaktır. Onlara güveniyoruz" şeklinde konuştu.
17.09.2015 tarihinde temeli atılan eğitim kompleksi inşaatında, yurt binası ve kreş olacak birinci bloğun inşaatı devam ederken, eğitim öğretim binası olacak olan ikinci bloğun temeli de 12.05. 2016 tarihinde atılmıştı.
Toplam inşaat alanı 3200 m² olacak olan 6 katlı eğitim öğretim binasında 11 adet hafızlık sınıfı, 1 adet yabancı dil sınıfı, 120 m²’lik mescit, 240 m²’lik yemekhane, 200 öğrenci kapasiteli konferans salonu, öğretmen odaları, toplantı salonu, idari büro, 300 m²’lik kapalı spor salonu, kütüphane ve 100 m²’lik kantin bulunacak.
174 öğrencinin yatılı kalabileceği sekiz katlı yurt binasının ilk iki katında gündüzlü olmak üzere 4-6 yaş grubu 100 öğrenci eğitim görecek. Diğer katlarda ise 40 adet yatakhane bölümü, 30 m²’lik odalar, misafirhane ve öğretmen odaları yer alacak.
Yatılı kalacak ve hafızlık eğitimi yapacak öğrencilere orta ve lise eğitim ve öğretimlerinin yanında Arapça, Osmanlıca ve İngilizce eğitimleri de verilecek. Eğitim öğretim ve yurt binasının dışında kalan 3 dönüm arazi üzerinde ise öğrenciler dinlenme ve spor faaliyetleri yapma imkanı bulacaklar.
YARDIMLARINIZ İÇİN BANKA HESAP NUMARALARI:
HALK BANKASI VAKFIKEBİR ŞUBESİ
IBAN NO: TR650001200977400016000067
ZİRAAT BANKASI VAKFIKEBİR ŞUBESİ
IBAN NO: TR500001000252666282665002